Mælkesauce

15 min
Mælkesauce

En nem opskrift på hjemmelavet mælkesauce. Tilsæt persille - og du har en persillesauce.

Ingredienser

2½ spsk Hvedemel
¼ liter Mælk
¼ liter Grøntsagsbouillon
25 g Smør

Sådan gør du

  • Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen. Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Smag mælkesaucen til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1524 kJ / 364 kcal

Næringsindhold pr. 100g

278 kJ / 66 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 13,2 % 2,2 g
Kulhydrat: 32,7 % 5,3 g
Fedt: 54,1 % 4,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/malkesauce/