Marcipanhorn med rabarber
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
•
Disse lækre rabarberhorn med marcipan består af en lækker gærdej, fyldt med rabarberkompot og marcipanremonce. Opskriften er nem at følge og du behøver aldrig mere at skulle til bageren for at få rabarberhorn. Uden for rabarbersæsonen kan du fylde hornene med fx hindbærkompot eller æblemos. Bag gerne en god portion til fryseren nu du er i gang.
Ingredienser
|
125 g
Smør
|
|
|---|---|
|
¼ liter
Kærnemælk eller mælk
|
|
|
25 g
Gær
|
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
400 g
Hvedemel (ca. 7 dl)
|
Rabarberkompot
|
150 g
Rensede rabarber i mindre stykker
|
|
|---|---|
|
2½ spsk
Sukker
|
Remonce
|
50 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
50 g
Sukker
|
|
|
50 g
Revet marcipan
|
Pynt
|
2 spsk
Sammenpisket æg
|
|
|---|---|
|
½ spsk
Perlesukker
|
|
|
1 spsk
Mandelflager
|
Sådan gør du
Rabarberkompot
Remonce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan lave kompot af andre slags bær og frugt, fx hindbær, jordbær, blåbær, skovbær, æble eller pære. Kompotten kan også erstattes af marmelade.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1231 kJ / 294 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,9 g |
| Protein: | 4,8 g |
| Fedt: | 14,1 g |
| Kulhydrat: | 36,9 g |