Marcipanstænger
2 timer
•
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
•
Marcipanstang, kringle - kært barn har mange navne - men sådan en lun sag til eftermiddagskaffen er ikke at kimse af.
Ingredienser
Dej
|
1 dl
Mælk
|
|
|---|---|
|
50 g
Gær
|
|
|
100 g
Blødt smør
|
|
|
1
Æg
|
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
300 g
Hvedemel (ca. 5 dl)
|
Creme
|
3
Æggeblommer
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Sukker
|
|
|
1½ spsk
Majsstivelse, fx maizena
|
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
2¼ dl
Mælk
|
|
200 g
Groftrevet marcipan
|
|---|
Pensling
|
Æggehvider
|
|---|
Pynt
|
Perlesukker
|
|
|---|---|
|
Hakkede mandler
|
Sådan gør du
Dej
Creme
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Marcipanstængerne kan fryses. Lun dem inden serveringen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1217 kJ / 291 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,6 g |
| Protein: | 6,8 g |
| Fedt: | 13,4 g |
| Kulhydrat: | 35,6 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.