Pavlova

Pavlova

60+ min
Pavlova er en overdådig marengskage med vaniljeflødeskum og friske bær. Pavlova er opkaldt efter den russiske ballerina Anna Pavlova (1881-1931). Pavlova'en er en skøn sommerdessert, som kan varieres alt efter sæsonens bær. Denne pavlova er med jordbær, hindbær, blåbær og kirsebær. Men kagen er også lækker med fx kun jordbær. Et lille drys flormelis og lidt spiselige blomster gør pavlova'en endnu mere elegant og smuk.
https://www.arla.dk/opskrifter/pavlova/

Sådan gør du

Bagetid:

2 timer ved 100° - varmluft.

Marengsbund
  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker lidt efter lidt - og pisk i 5-10 min. til marengsblandingen bliver sej og sukkeret er helt opløst.
  • Læg bagepapir på en plade og tegn en cirkel (ca. 24 cm i diameter) herpå. Smør marengsen ud indenfor cirklen og sæt bagepladen i ovnen. Bag marengsbunden.
  • Sluk ovnen efter endt bagetid, men lad bunden stå i ovnen og tørre ved eftervarmen, til ovnen er helt kold - gerne natten over.
Fyld
  • Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekorn ud og bland dem med flormelis for at få vaniljekornene skilt ad.
  • Kom vaniljeflormelissen i en skål sammen med piskefløde. Pisk blandingen til et fast skum.
  • Fordel vaniljeflødeskummet på den afkølede marengsbund. Læg de friske bær herpå.
  • Drys med flormelis (gennem en sigte) og pynt evt. med spiselige blomster. Server straks pavlovaen.

Lav pavlovaen med likørflødeskum ved at piske fløden med 5 spsk appelsinlikør og 3 spsk flormelis. Det smager også godt at drysse hakket mørk chokolade på toppen.

Energiindhold for hele retten:

9762 kJ / 2333 kcal

Næringsindhold pr. 100g

807 kJ / 193 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 4 % 1,9 g
Kulhydrat: 61,5 % 29,2 g
Fedt: 34,5 % 7,5 g
Mere inspiration

Her er en anden overdådig kage der er lige i øjet, når der skal fejres fødselsdag.

Fødselsdagskage
60+ min
Fødselsdagskage
(82)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Marengsbund
150 g Æggehvide
300 g Sukker (ca. 3 dl)
Fyld
1 Vaniljestang
2 spsk Flormelis
2½ dl Piskefløde - pisket til et let skum
500 g Jordbær, hindbær, blåbær og/eller kirsebær
Pynt
Flormelis
Spiselige blomster, fx syren