Marineret oksemørbrad og saltkartofler
4 timer 30 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
En flot gæsteret som vil gøre sig med sit lækre kød og sine smukt farvede grøntsager.
Ingredienser
Marineret oksemørbrad
|
1200 g
Oksemørbrad
|
|
|---|---|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1 dl
Cognac
|
|
|
3
Brede strimler appelsinskal (usprøjtet)
|
|
|
1 spsk
Grønne madagaskarpeberkorn - uden lage
|
|
|
25 g
Smør
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
2 dl
Vand
|
Saltkartofler
|
1½ kg
Små, faste kartofler, fx nix pille
|
|
|---|---|
|
1½ liter
Vand
|
|
|
300 g
Groft salt (ca. 2¾ dl)
|
Grøntsager
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
5
Rødløg i tynde både
|
|
|
300 g
Slikærter
|
|
|
1
Kaki eller sharonfrugt i halve både
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Sauce
|
½ liter
Madlavningsfløde
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1½ tsk
Saucejævner
|
|
|
Kulør
|
Pynt
|
Appelsinskal (usprøjtet) i meget tynde strimler
|
|
|---|---|
|
Frisk timian
|
Sådan gør du
Marineret oksemørbrad
Saltkartofler
Grøntsager
Sauce
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
290 kJ / 69 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g |
| Protein: | 5 g |
| Fedt: | 2,7 g |
| Kulhydrat: | 6,2 g |