Mazarinkage

Fryseegnet
Mazarinkage

Nogle kager holder bare - simpelthen fordi de er så skønne. Sådan kender vi en mazarinkage, eller mazarintærte, som den også bliver kaldt. Klassisk mazarinkage er altid et hit - i alt sin lækre enkelthed. Pynt den hjemmelavede mazarinkage med spiselige blomster, for at give den et elegant udtryk - og så ser den slet ikke ud til at være en nem mazarinkage at lave - men lad dig ikke snyde.

Ingredienser

Mazarinkage

150 g Blødt smør
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
150 g Groftrevet marcipan
3 Æg
5 spsk Hvedemel

Chokoladeovertræk

150 g Mørk chokolade
25 g Hakkede, ristede, smuttede mandler

Pynt

Spiselige blomster, fx hornvioler

Sådan gør du

Mazarinkage

  • Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen.
  • Tilsæt æggene, et ad gangen - pisk godt ind imellem.
  • Vend mel i dejen og kom den i en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir.
  • Bag mazarinkagen midt i ovnen i ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad den køle af på en bagerist i ca. 10 min. Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af.

Chokoladeovertræk

  • Smelt ⅔ af chokoladen i en skål over vandbad.
  • Tag gryden af varmen og rør den sidste ⅓ af chokoladen i.
  • Vend mazarinkagen over på et fad, med bunden opad.
  • Smør chokolade på kagen overflade og side og pynt med mandler.
  • Lad chokoladen stivne og pynt med blomster.

Mazarinkagen bliver kun bedre (lidt mere saftig) af at stå i køleskabet fra dag til dag eller af at blive frosset.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15407 kJ / 3682 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1865 kJ / 446 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,8 % 6,3 g
Kulhydrat: 39,1 % 42,9 g
Fedt: 55,1 % 27,8 g
Relateret video Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/mazarinkage/