Mojitosuppe med mynteflødeskum

Mojitosuppe med mynteflødeskum

En spændende og skøn dessertsuppe med inspiration fra den lime- og myntekrydrede drink - mojito.

Sådan gør du

Mojitosuppe
  • Bring vand og sukker i kog i en gryde ved kraftig varme i ca. 1 min. Lad lagen køle lidt af og tilsæt limefrugtfileter og -både. Stil mojitosuppen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - eller i fryseren i ca. 1 time.
Mynteflødeskum
  • Bland fløde og mynte og pisk det til et let skum. Smag til.
Mojitosuppe, fortsat
  • Rør rom i den kolde mojitosuppe. Fordel jordbærrene i kolde dybe tallerkener og hæld suppen over. Server med myteflødeskum.

Du kan lave selve suppen (uden rom og jordbær) dagen før og stille den på køl. Så er du sikker på den er iskold. Jordbærrene kan du skifte ud med friske hindbær, blå og grønne vindruer eller melon.

Energiindhold for hele retten:

7893 kJ / 1886 kcal

Næringsindhold pr. 100g

621 kJ / 148 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 1,5 % 0,6 g
Kulhydrat: 62,3 % 22,7 g
Fedt: 27,1 % 4,6 g
Alkohol: 9,1 % 1 g

Ingredienser

Mojitosuppe
4 dl Vand
250 g Rørsukker (ca. 3 dl)
100 g fileter af 5 Limefrugter
1 Limefrugt i 12 tynde både
Mynteflødeskum
1½ dl Piskefløde
4 spsk Hakkede friske mynteblade
Mojitosuppe, fortsat
4 spsk Hvid rom
250 g Kolde jordbær i skiver
Pynt
Friske mynteblade