Mysli

45 min
Mysli

Mysli er svært at undvære på morgenbordet - en portion yoghurt, skyr, ymer med mysli - så er du sikker på, at dagen starter godt. Hjemmelavet mysli smager herligt, og denne opskrift med både havregryn, grahamsmel, mandler og tørret frugt er nem at lave - og skøn at have på lager. Du kan naturligvis variere din mysli, med de gryn, flager, nødder og kerner du bedst kan lide - og toppe op med frisk frugt, når der er lyst til det.

Ingredienser

Mysli

175 g Grovvalsede havregryn (ca. 5 dl)
60 g Grahamsmel (ca. 1 dl)
25 g Grofthakkede mandler
5 spsk Kokosmel
2 spsk Hørfrø
½ dl Vand
2 tsk Rørsukker
1 spsk Koldpresset rapsolie
125 g Tørret frugt i små stykker, fx soltørrede dadler, rosiner eller abrikoser - eller en blanding af det hele

Sådan gør du

Mysli

  • Bland alle ingredienser, bortset fra den tørrede frugt, i en bradepande (ca. 22 x 30 cm).
  • Rist myslien midt i ovnen - rør af og til.
  • Tag myslien ud af ovnen og lad den køle lidt af.
  • Vend den tørrede frugt i og smag til.

Ristning

  • Ca. ½ time ved 175°.

Mysli med kokos smager dejligt på fx tykmælk, A38 eller yoghurt. Du kan variere din mysli med rugflager, hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, solsikkefrø, hasselnødder og/eller valnødder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7232 kJ / 1728 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1441 kJ / 344 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 10 g
Protein: 10 % 8,5 g
Kulhydrat: 56,1 % 47,5 g
Fedt: 33,9 % 13,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/mysli-med-kokos/