Nøddekage

Nøddekage

45 min
Dejlig sprød og knasende nøddekage, der er meget svær at holde fingerne fra! Når først du har prøvet den, er det én af de kager du bager igen og igen og igen....!

Sådan gør du

Bagetid for bund:

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagetid for nøddekage med fyld:

15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bund
  • Vend hasselnødder, hvedemel og sukker sammen i en skål. Rør det smeltede smør i. Beklæd en bageform (ca. 20 x 30 cm) med bagepapir. Tryk nøddeblandingen ud i formen og fordel den jævnt. Bag bunden midt i ovnen.
Fyld
  • Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen - rør godt mellem hvert. Tag bunden ud af ovnen og fordel fyldet herpå. Drys til sidst med mandler og hasselnødder. Bag kagen færdig midt i ovnen og lad den køle af.
  • Skær kagen i passende stykker og server dem med fraiche.

Kagen kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

24982 kJ / 5971 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1608 kJ / 384 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 7,5 % 7,1 g
Kulhydrat: 32,4 % 30,7 g
Fedt: 60,1 % 26,1 g

Ingredienser

Bund
125 g Finthakkede hasselnøddekerner
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
125 g Smør - smeltet
Fyld
100 g Blødt smør
175 g Sukker (ca. 2 dl)
2 Æg
125 g Grofthakkede mandler
125 g Grofthakkede hasselnøddekerner
Hertil
4 dl Fraiche