Nøddekage

45 min
Nøddekage

Dejlig sprød og knasende nøddekage, der er meget svær at holde fingerne fra! Når først du har prøvet denne opskrift, er det én af de kager du bager igen og igen og igen....!

Ingredienser

Bund

125 g Finthakkede hasselnøddekerner
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
125 g Smør - smeltet

Fyld

100 g Blødt smør
175 g Sukker (ca. 2 dl)
2 Æg
125 g Grofthakkede mandler
125 g Grofthakkede hasselnøddekerner

Hertil

4 dl Fraiche

Sådan gør du

Bund

  • Vend hasselnødder, hvedemel og sukker sammen i en skål.
  • Rør det smeltede smør i.
  • Beklæd en bageform (ca. 20 x 30 cm) med bagepapir. Tryk nøddeblandingen ud i formen og fordel den jævnt.
  • Bag bunden midt i ovnen ca 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Fyld

  • Rør smør og sukker godt sammen.
  • Tilsæt æggene et ad gangen - rør godt mellem hvert.
  • Tag bunden ud af ovnen og fordel fyldet herpå.
  • Drys til sidst med mandler og hasselnødder.
  • Bag kagen færdig midt i ovnen 15- 20 min. ved 200° - og lad den køle af.
  • Skær kagen i passende stykker og server dem med fraiche.

Kagen kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

24982 kJ / 5971 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1608 kJ / 384 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 7,5 % 7,1 g
Kulhydrat: 32,4 % 30,7 g
Fedt: 60,1 % 26,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/noddekage/