Bygotto med hytteost
    Bygotto med hyttost er en cremet og lækker sag, der smager godt både som tilbehør til fisk eller kød - eller som et selvstændigt måltid udelukkende med grøntsager. Navnet er lånt fra risotto - men risene udskiftet med perlebyg. det er en anderledes risotto, ris er erstattet med perlebyg og desuden tilsat hytteost, der giver både en cremet konsistens og fylde i munden. Her her vi valgt at servere et dejligt stykke torsk til bygottoen - men du har selvfølgelig frit valg.
Ingredienser
Bygotto
| 
                                     
                                            
                                                    25 g
                                                Smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    4
                                                Finthakkede skalotteløg (ca. 75 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Lille knust fed hvidløg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    3 dl
                                                Perlebyg (ca. 240 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    4 dl
                                                Grøntsagsbouillon
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Grøn squash i små tern (ca. 200 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    325 g
                                                Optøede frosne ærter
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    450 g
                                                Hytteost
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 dl
                                                Grofthakket bredbladet persille
                                            
                                     
                                 | 
                                
Pynt
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Bredbladet persille
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Limefrugter i både
                                            
                                     
                                 | 
                                
Hertil
| 
                                     
                                            
                                                    500 g
                                                Stegt fisk, fx torskefilet med skind
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Bygotto
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Bygotto smager godt med både fisk og kød til - men er også et herligt måltid uden. Du kan variere din bygotto med de grøntsager du har til rådighed - og skrue op og ned for smagen med både chili, karry og forskellige krydderurter.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
439 kJ / 105 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,8 g | 
| Protein: | 8,3 g | 
| Fedt: | 3 g | 
| Kulhydrat: | 11 g | 
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.