Oksefilet

1 time 15 min
Arbejdstid: 10 min
Oksefilet

Oksefilet er super lækkert, når man skal lave mad til mange. Oksefilet kan serveres med næsten alt slags tilbehør - vælg selv om din oksefilet skal serveres med lette salater eller mere klassisk med kartofler og bearnaise!

Ingredienser

Oksefilet

2½ kg Oksefilet med fedtkant
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Oksefilet

  • Rids oksefiletens fedtkant.
  • Læg fileten på ovnens rist over en bradepande og brun stegen nederst i ovnen ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn. Tag oksefileten ud og drys med salt og peber.
  • Skru ovnen ned til 150°. Sæt oksefileten nederst i ovnen og steg den færdig - ca. 65 min.
  • Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - den skal være ca. 65°, så er kødet rosa.

Læg evt. halve cherrytomater, halve løg og timiankviste i bradepanden under oksefiletet - det giver ekstra smag til oksefileten og kan serveres som tilbehør.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13015 kJ / 3111 kcal

Næringsindhold pr. 100g

520 kJ / 124 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 70,9 % 21,7 g
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 29,1 % 4,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/oksefilet/