Oksespyd med kold blåskimmelsauce

Oksespyd med kold blåskimmelsauce

1 time
Lækre møre grillspyd her serveret med en mild smag af blåskimmelost. Grill spyddene i ovnen eller på en havegrill.
https://www.arla.dk/opskrifter/oksespyd-med-kold-blaskimmelsauce/

Sådan gør du

Danablusauce
  • Skær skimmelosten i mindre stykker og gnid den igennem en sigte. Rør skimmelosten blød med 1 dl piskefløde. Pisk resten af fløden stiv. Vend forsigtigt fraiche og flødeskum i osteblandingen. Stil danablusaucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Grillspyd
  • Fordel oksemørbrad, rødløg og champignoner på grillspyddene. Grill spyddene øverst i ovnen. Drys dem med groft salt.
Grøn salat
  • Anret de 3 slags salat på 2 store fade sammen med avocadoskiverne.
Tips
  • Sæt overskydende løg og champignoner på grillspyd og grill dem sammen med de øvrige spyd. Havegrill: Grill spyddene ca. 4 min. på hver side (8 min. i alt).
Grill
  • Ca. 4 min. på hver side (8 min. i alt).
Energiindhold for hele retten:

25355 kJ / 6060 kcal

Næringsindhold pr. 100g

581 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 23,8 % 8,1 g
Kulhydrat: 17,9 % 6,1 g
Fedt: 58,3 % 9,2 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Danablusauce
200 g Blåskimmelost
¼ liter Piskefløde
3 dl Creme fraiche
Grillspyd
1¼ kg Oksemørbrad i tern (ca. 3 x 3 cm)
16 Rødløg i kvarte (ca. 500 g)
450 g Rensede champignoner
8 Grillspyd
1 tsk Groft salt
Grøn salat
600 g Salat, fx frisée, lolo rossa og hovedsalat revet i grove stykker
6 Avocadoer i skiver (ca. 450 g)
Tilbehør
360 g Brød