Oksespyd med kold blåskimmelsauce

1 time
Oksespyd med kold blåskimmelsauce

Lækre møre grillspyd her serveret med en mild smag af blåskimmelost. Grill spyddene i ovnen eller på en havegrill.

Ingredienser

Danablusauce

200 g Blåskimmelost
¼ liter Piskefløde
3 dl Creme fraiche

Grillspyd

1¼ kg Oksemørbrad i tern (ca. 3 x 3 cm)
16 Rødløg i kvarte (ca. 500 g)
450 g Rensede champignoner
8 Grillspyd
1 tsk Groft salt

Grøn salat

600 g Salat, fx frisée, lolo rossa og hovedsalat revet i grove stykker
6 Avocadoer i skiver (ca. 450 g)

Tilbehør

360 g Brød

Sådan gør du

Danablusauce

  • Skær skimmelosten i mindre stykker og gnid den igennem en sigte. Rør skimmelosten blød med 1 dl piskefløde. Pisk resten af fløden stiv. Vend forsigtigt fraiche og flødeskum i osteblandingen. Stil danablusaucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Grillspyd

  • Fordel oksemørbrad, rødløg og champignoner på grillspyddene. Grill spyddene øverst i ovnen. Drys dem med groft salt.

Grøn salat

  • Anret de 3 slags salat på 2 store fade sammen med avocadoskiverne.

Tips

  • Sæt overskydende løg og champignoner på grillspyd og grill dem sammen med de øvrige spyd. Havegrill: Grill spyddene ca. 4 min. på hver side (8 min. i alt).

Grill

  • Ca. 4 min. på hver side (8 min. i alt).

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

29101 kJ / 6955 kcal

Næringsindhold pr. 100g

667 kJ / 159 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 21,6 % 8,5 g
Kulhydrat: 20 % 7,8 g
Fedt: 58,4 % 10,5 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/oksespyd-med-kold-blaskimmelsauce/