Omelet med sardinsmør
30 min

Omelet med sardinsmør

Sardinsmørret med citronsaft giver en overraskende ny smag, som smager helt forrygende sammen med omeletten, purløg og rugbrød.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Omelet med sardinsmør

Sardinsmørret med citronsaft giver en overraskende ny smag, som smager helt forrygende sammen med omeletten, purløg og rugbrød.

Antal portioner
  • 3 sardiner fra dåse
  • 75 g smør
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • friskkværnet peber
  • 10 kogte kartofler
  • 1 spsk smør
  • 6 store æg
  • 4 spsk mælk
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 spsk kruspersille purløg eller andet grønt

Tilbehør

  • rugbrød

Fremgangsmåde:

Befri sardinerne for rygrad og større ben. Rør smør med sardiner, citronsaft og peber og stil sardinsmørret i køleskabet. Skær kartoflerne i skiver og steg dem gyldne i smør på en god pande. Del æggene, pisk æggeblommerne med mælk og salt, og pisk hviderne stive. Vend æggehviderne sammen med æggeblommemassen. Hæld æggemassen over kartoflerne, og lad omeletten stivne ved lav varme under låg. Drys med evt. grønt og server omeletten varm med koldt sardinsmør og rugbrød.

Sardinsmør kan også bruges som fyld i en sandwich sammen med agurk, tomat og lidt kold omelet.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,6 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 51 %
Print