Grøn omelet med rød salsa

Grøn omelet med rød salsa

30 min
Grøn omelet fyldt med spinat og asparges. Serveret med en smagfuld rød salsa. Velbekomme!

Sådan gør du

Rød salsa
  • Vend tomater, peberfrugter, rødløg og de øvrige ingredienser sammen i en skål. Smag til.
Omelet
  • Kom æg, fraiche, spinat, salt og peber i en blender. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. til en jævn blanding. Smelt ¼ af smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Hæld ca. 1½ dl æggeblanding i panden og steg omeletten ved jævn varme i ca. 2 min. - eller til den er næsten gennemstegt. Læg 5 asparges på den ene halvdel, drys med ¼ af osten og fold omeletten sammen på midten. Steg omeletten ved svag varme i ca. 2 min. Lad den glide af panden over på en tallerken og hold omeletten varm. Gentag med resten af smørret og æggeblandingen.
  • Anret salsa, spinat og ristet rugbrød sammen med de lune omeletter og server.
Mere inspiration

Prøv denne klassiske omelet med ost.

Omelet
30 min
Omelet
(10)
Velbekomme!
Tip

En vintervariant af salsaen kan være med bladselleri i stedet for radiser. Og aspargesene kan du skifte ud med aspargesbroccoli (broccolini).

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10467 kJ / 2502 kcal

Næringsindhold pr. 100g

466 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 17,5 % 4,8 g
Kulhydrat: 43,5 % 11,9 g
Fedt: 39 % 4,9 g

Ingredienser

Rød salsa
Tomater i små tern
300 g
Røde peberfrugter i små tern (ca. 300 g)
2
Finthakkede rødløg (ca. 150 g)
2
Radiser eller ræddiker i halve skiver
200 g
Finthakket rød chilipeber - uden vægge og kerner
1
Friskpresset limesaft
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Omelet
Æg
6
2 dl
Skyllede babyspinatblade
50 g
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Smør
20 g
Rensede grønne asparges (ca. 20 stk.) (ca. g)
200 g
100 g
Tilbehør
Babyspinatblade
50 g
Ristet rugbrød (ca. g)
300 g