Grøn omelet med rød salsa

Grøn omelet med rød salsa

30 min
Grøn omelet fyldt med spinat og asparges. Serveret med en smagfuld rød salsa. Velbekomme!

Sådan gør du

Rød salsa
  • Vend tomater, peberfrugter, rødløg og de øvrige ingredienser sammen i en skål. Smag til.
Omelet
  • Kom æg, fraiche, spinat, salt og peber i en blender. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. til en jævn blanding. Smelt ¼ af smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Hæld ca. 1½ dl æggeblanding i panden og steg omeletten ved jævn varme i ca. 2 min. - eller til den er næsten gennemstegt. Læg 5 asparges på den ene halvdel, drys med ¼ af osten og fold omeletten sammen på midten. Steg omeletten ved svag varme i ca. 2 min. Lad den glide af panden over på en tallerken og hold omeletten varm. Gentag med resten af smørret og æggeblandingen.
  • Anret salsa, spinat og ristet rugbrød sammen med de lune omeletter og server.

En vintervariant af salsaen kan være med bladselleri i stedet for radiser. Og aspargesene kan du skifte ud med aspargesbroccoli (broccolini).

Energiindhold for hele retten:

10160 kJ / 2428 kcal

Næringsindhold pr. 100g

453 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 18,7 % 5 g
Kulhydrat: 44,1 % 11,7 g
Fedt: 37,2 % 4,6 g
Mere inspiration

Prøv denne klassiske omelet med ost.

Omelet
30 min
Omelet
(15)

Ingredienser

Rød salsa
300 g Tomater i små tern
2 Røde peberfrugter i små tern (ca. 300 g)
2 Finthakkede rødløg (ca. 150 g)
200 g Radiser eller ræddiker i halve skiver
1 Finthakket rød chilipeber - uden vægge og kerner
1 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Omelet
6 Æg
2 dl Fraiche
50 g Skyllede babyspinatblade
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
20 g Smør
200 g Rensede grønne asparges (ca. 20 stk.) (ca. g)
100 g Revet mozzarellaost
Tilbehør
50 g Babyspinatblade
300 g Ristet rugbrød (ca. g)