Ostestænger

Ostestænger

60+ min
Fryseegnet
Lækre sprøde ostestænger er den perfekte appetizer. Den sprøde mørdej med umami smagen fra osten er en helt særlig kombination. Server ostestænger til drinks eller som en del af en større osteanretning. Ostestængerne er nemme og hurtige at lave - og de vækker med garanti begejstring hos dine gæster.

Sådan gør du

Ostestænger
  • Smuldr smørret i melet.
  • Tilsæt ost, paprika og salt, og ælt dejen let sammen. Lad den hvile i køleskabet i mindst ½ time.
  • Rul dejen ud til en plade (ca. ½ cm tyk) på et meldrysset bord. Skær dejen ud i stænger med fx en kagespore ca. 1 x 10 cm.
  • Læg dem på plader med bagepapir og bag øverst i ovnen - til de er gyldne.
  • Server ostestængerne lune, fx til en drink eller en osteanretning.
Bagetid
  • 6-8 min. ved 200°.
Mere inspiration

En frisk salat med sprøde ostespecier.

Velbekomme!
Tip

Du kan drysse ostestængerne med chiliflager eller sort peber, hvis du er til det.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7664 kJ / 1832 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2033 kJ / 486 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 9,4 % 11,3 g
Kulhydrat: 21 % 25,1 g
Fedt: 69,6 % 38,2 g

Ingredienser

Ostestænger
Koldt smør
125 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
125 g
Revet Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
125 g
Mild paprika
¼ tsk
Fint salt
¼ tsk