Ostesuppe og smørristede franskbrødstern

Ostesuppe og smørristede franskbrødstern

30 min
Fryseegnet
Ostesuppe og smørristede franskbrødstern er både cremet, fyldig og fyldt med smag. En rigtig lækkerbidsken. Mager er ostesuppen ikke, men du kan jo komme lidt flere porrer i....hvis du synes. Opskriften er en rigtig Karolineklassiker. Vi har opdateret ostesuppen med et nyt og mere moderne billede, men opskriften har vi ikke pillet ved. Den skal have lov at stå, som dengang i 1983, hvor opskriften på ostesuppe var med i det husstandsomdelte hæfte fra Arla Karolines Køkken®.
https://www.arla.dk/opskrifter/ostesuppe-og-smorristede-franskbrodstern/

Sådan gør du

Ostesuppe
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt mel og bag det godt sammen med smørret.
  • Pisk ca. ¼ liter af bouillonen i og bring det i kog.
  • Kom resten af bouillonen i under omrøring, lidt efter lidt, og kog i ca. 2 min.
  • Tilsæt flødeost og fløde og lad suppen koge ved svag varme til flødeosten er smeltet.
  • Tilsæt porreringe, salt og peber.
  • Varm suppen igennem og smag til.
Ristede franskbrødstern
  • Skær franskbrødsskiverne i mindre tern.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande, tilsæt paprika og lad det bruse af.
  • Rist brødternene til de er gyldne og sprøde.
Ved servering
  • Server ostesuppen med drys af sprøde franskbrødstern og pynt af porretop.

Nu om dage vil vi de fleste nok synes at det er lige lovlig tung kost at spise sig mæt i. Men ostesuppen smager dejligt, så som en lille forret bliver den bare lækker. Som forret er der til ca. 8 personer.

Energiindhold for hele retten:

6893 kJ / 1647 kcal

Næringsindhold pr. 100g

418 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 7,3 % 1,8 g
Kulhydrat: 19,5 % 4,8 g
Fedt: 73,2 % 8,3 g
Mere inspiration

Nem og dejlig krydret karrysuppe - uhm!

Karrysuppe
45 min
Karrysuppe
(52)

Ingredienser

Ostesuppe
25 g Smør
2 spsk Hvedemel
1 liter Grøntsagsbouillon
200 g Flødeost i mindre stykker
1 dl Piskefløde
1 Porre i meget tynde ringe (ca. 175 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Smørristede franskbrødstern
4 skiver Franskbrød uden skorper (ca. 100 g)
25 g Smør
1 tsk Mild paprika
Pynt
Fintsnittet porretop