Palak paneer
1 time 55 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
Palak paneer er en klassisk indisk ret med paneer i cremet spinatsauce, serveret traditionelt med naanbrød og ris. Prøv denne opskrift af den populære vegetariske indiske ret palak paneer.
Ingredienser
Paneer
|
1 liter
Mælk eller sødmælk
|
|
|---|---|
|
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
200 g
Skyllede spinatblade
|
|
|---|---|
|
2 dl
Vand
|
|
|
2
Små fed hvidløg
|
|
|
1 tsk
Finthakket syltede jalapenos eller grøn chilipeber
|
|
15 g
Smør
|
|
|---|---|
|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
|
1 tsk
Garam masala
|
|
|
1
Kanelstang
|
|
|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
|
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
|
½ dåse
Hakkede tomater (ca. 200 g)
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
½ dl
Piskefløde
|
Tilbehør
|
3 dl
Basmatiris, der koges med
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Stødt gurkemeje
|
|
|
Lune naanbrød
|
Sådan gør du
Paneer
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Lav evt. paneer osten dagen før
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
417 kJ / 100 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g |
| Protein: | 3,7 g |
| Fedt: | 2,3 g |
| Kulhydrat: | 15,8 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.