Palak paneer

1 time 55 min
Arbejdstid: 40 min
Palak paneer

Palak paneer er en klassisk indisk ret med paneer i cremet spinatsauce, serveret traditionelt med naanbrød og ris. Prøv denne opskrift af den populære vegetariske indiske ret palak paneer.

Ingredienser

Paneer

1 liter Mælk eller sødmælk
1½ spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
200 g Skyllede spinatblade
2 dl Vand
2 Små fed hvidløg
1 tsk Finthakket syltede jalapenos eller grøn chilipeber
15 g Smør
2 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Garam masala
1 Kanelstang
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
½ dåse Hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk Groft salt
½ dl Piskefløde

Tilbehør

3 dl Basmatiris, der koges med
1 tsk Stødt gurkemeje
Lune naanbrød

Sådan gør du

Paneer

  • Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde.
  • Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller.
  • Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål.
  • Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min.
  • Saml klædet og vrid mere væde fra.
  • Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken.
  • Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.
  • Blend spinat, vand, hvidløg og chili til puré.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Skær paneer osten i tern og steg dem gyldne ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tag dem af varmen.
  • Smelt resten af smørret i panden, tilsæt krydderierne og rør i ca. 30 sek.
  • Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg i ca. 5 min. ved svag varme - eller til løgene er klare.
  • Vend tomater, spinatpuré og salt i løgene.
  • Rør fløden i, tilsæt paneer og varm retten godt igennem.
  • Server med lune naanbrød og ris.

Lav evt. paneer osten dagen før

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9508 kJ / 2272 kcal

Næringsindhold pr. 100g

416 kJ / 99 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 15 % 3,7 g
Kulhydrat: 64,7 % 15,8 g
Fedt: 20,3 % 2,3 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/palak-paneer/