Pandekager på bål
Tag børnene med ud at bage pandekager over bål. Det er hyggeligt og bålpandekager smager fantastisk. Server dem med fx frisk frugt, cremefraiche, sukker eller jeres yndlingssyltetøj.
Ingredienser
Pandekager
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
|---|---|
|
revet skal af 1
Citron (usprøjtet)
|
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
3 dl
Mælk
|
|
|
50 g
Smeltet smør
|
|
|
3
Æg
|
|
Evt. smør til stegning
|
|---|
Tilbehør
|
Frisk frugt i sæson, fx jordbær, banan, æble, appelsin eller hvad du foretrækker
|
|
|---|---|
|
Fraiche
|
|
|
Syltetøj
|
|
|
Sukker
|
|
|
Friskpresset citronsaft, og hvad I ellers kan lide til pandekager
|
Sådan gør du
Pandekager
Tilberedning
Servering
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Denne opskrift er udviklet specifikt til bålpandekager. Konsistensen på dejen er lidt tykkere end normalt, hvilket gør dejen lettere at styre på bålpanderne. Dejen smager også skønt , når du brugen den til almindelige pandekager, og så kan du med fordel tilsætte en ½ dl ekstra mælk, så dejen bliver en anelse tyndere.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
748 kJ / 179 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g |
| Protein: | 4,4 g |
| Fedt: | 6,2 g |
| Kulhydrat: | 26,1 g |
Børn kan opleve stor succes og stolthed ved selv at gå i køkkenet – og her er pandekager oplagt. Se med når Albert og Frida viser, hvordan pandekager bliver til en hyggelig aktivitet – ude såvel som inde. Laver I pandekagerne over bål, bør en forælder hjælpe til.