Paneer sandwich

Paneer sandwich

60+ min
Paneer er en indisk version af hytteost. prøv her en opskrift på en lækker vegetarsandwich med et stykke krydret og stegt paneer samt avokado og salat. Paneer sandwichen er god til morgenmad eller til frokost.
https://www.arla.dk/opskrifter/paneer-sandwich/

Sådan gør du

  • Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde.
  • Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller.
  • Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min.
  • Saml klædet og vrid mere væde fra.
  • Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken. Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.
  • Bring vand, eddike og sukker i kog.
  • Kog løgringene i ca. 1 min. og tag dem af varmen.
  • Smør 2 skiver brød med mayonnaise og sennep. Læg avocado og salat herpå.
  • Flæk osten i 2 skiver.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande, tilsæt tandoorikrydderiet og steg osten ved jævn til kraftig varme 1-2 min. på hver side.
  • Læg den stegte ost og de syltede løg på brødskiverne.
  • Top med en skive brød og server.

Lav evt. paneer osten dagen før.

Energiindhold for hele retten:

6156 kJ / 1471 kcal

Næringsindhold pr. 100g

392 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 14,3 % 3,3 g
Kulhydrat: 46,4 % 10,7 g
Fedt: 39,3 % 4,2 g

Ingredienser

Paneer
1 liter Mælk eller sødmælk
1½ spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Syltede rødløg
½ Rødløg i ringe (ca. 50 g)
3 spsk Vand
3 spsk Eddike
3 spsk Sukker
4 skiver Landbrød (ca. 125 g)
2 spsk Mayonnaise
2 tsk Dijonsennep
1 Avocado i skiver (ca. 125 g)
4 blade Romainesalat (ca. 50 g)
15 g Smør
1 spsk Tandoorikrydderi