Panna cotta med limeblade og mango

6 timer 45 min
Arbejdstid: 45 min
Panna cotta med limeblade og mango

Panna cotta med mango, fløde og lime - en dejlig frisk dessert til festlige lejligheder. Sødmen fra fløden er super lækker sammen med den friske og syrlige puré i bunden af panna cottaen.

Ingredienser

Mangopuré

1 Mangofrugt i tern (ca. 225 g)
2 dl Appelsinjuice
2 spsk Sukker

Panna cotta

½ liter Piskefløde
3 Limeblade
5 spsk Sukker
2 blade Husblas
1 Mangofrugt i små tern (ca. 225 g)
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)

Pynt

Citronmelisse

Sådan gør du

Mangopuré

  • Bring mango, juice og sukker i kog i en tykbundet gryde.
  • Kog det ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min.
  • Blend mangoen til en glat puré og fordel den i 4 dybe tallerkener.
  • Stil dem tildækkede i fryseren i ca. 2 timer.

Panna cotta

  • Bring langsomt og under omrøring fløde, limeblade og sukker i kog i en gryde.
  • Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 5 min., stadig under omrøring.
  • Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Tag gryden af varmen, fjern limeblade og tilsæt den udblødte husblas.
  • Rør i fløden til husblassen er helt opløst og lad fløden køle let af (lillefingervarm).
  • Fordel først fløden og dernæst ⅔ af de små mangotern og limeskal på den frosne mangopuré.
  • Stil desserterne tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer eller til de er faste.
  • Drys med resten af mangoternene, pynt med citronmelisse og server.

Desserten kan forberedes dagen forinden, så du blot skal pynte dine panna cottaer lige før servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10387 kJ / 2483 kcal

Næringsindhold pr. 100g

828 kJ / 198 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 3,2 % 1,5 g
Kulhydrat: 31,2 % 15,2 g
Fedt: 65,6 % 14,7 g
Relateret video Hvordan skærer man en mango?

https://www.arla.dk/opskrifter/panna-cotta-med-limeblade-og-mango/