Panna cotta med limeblade og mango

Panna cotta med limeblade og mango

6 timer 45 min
Arbejdstid: 45 min
Panna cotta med mango, fløde og lime - en dejlig frisk dessert til festlige lejligheder. Sødmen fra fløden er super lækker sammen med den friske og syrlige puré i bunden af panna cottaen.
https://www.arla.dk/opskrifter/panna-cotta-med-limeblade-og-mango/

Sådan gør du

Mangopuré
  • Bring mango, juice og sukker i kog i en tykbundet gryde.
  • Kog det ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min.
  • Blend mangoen til en glat puré og fordel den i 4 dybe tallerkener.
  • Stil dem tildækkede i fryseren i ca. 2 timer.
Panna cotta
  • Bring langsomt og under omrøring fløde, limeblade og sukker i kog i en gryde.
  • Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 5 min., stadig under omrøring.
  • Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Tag gryden af varmen, fjern limeblade og tilsæt den udblødte husblas.
  • Rør i fløden til husblassen er helt opløst og lad fløden køle let af (lillefingervarm).
  • Fordel først fløden og dernæst ⅔ af de små mangotern og limeskal på den frosne mangopuré.
  • Stil desserterne tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer eller til de er faste.
  • Drys med resten af mangoternene, pynt med citronmelisse og server.

Desserten kan forberedes dagen forinden, så du blot skal pynte dine panna cottaer lige før servering.

Energiindhold for hele retten:

9931 kJ / 2374 kcal

Næringsindhold pr. 100g

791 kJ / 189 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 3,1 % 1,4 g
Kulhydrat: 28,8 % 13,4 g
Fedt: 68,1 % 14,6 g
Relateret video
Hvordan skærer man en mango?

Ingredienser

Mangopuré
1 Mangofrugt i tern (ca. 225 g)
2 dl Appelsinjuice
2 spsk Sukker
Panna cotta
½ liter Piskefløde
3 Limeblade
5 spsk Sukker
2 blade Husblas
1 Mangofrugt i små tern (ca. 225 g)
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
Pynt
Citronmelisse