Panna cotta med mango, fløde og lime - en dejlig frisk dessert til festlige lejligheder. Sødmen fra fløden er super lækker sammen med den friske og syrlige puré i bunden af panna cottaen. Desserten kan forberedes dagen forinden, så du blot skal pynte dine panna cottaer lige før servering.
Sådan gør du
Mangopuré
Bring mango, juice og sukker i kog i en tykbundet gryde.
Kog det ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min.
Blend mangoen til en glat puré og fordel den i 4 dybe tallerkener.
Stil dem tildækkede i fryseren i ca. 2 timer.
Panna cotta
Bring langsomt og under omrøring fløde, limeblade og sukker i kog i en gryde.
Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 5 min., stadig under omrøring.
Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Tag gryden af varmen, fjern limeblade og tilsæt den udblødte husblas.
Rør i fløden til husblassen er helt opløst og lad fløden køle let af (lillefingervarm).
Sådan samler du panna cotta med limeblade og mango
Fordel først fløden og dernæst ⅔ af de små mangotern og limeskal på den frosne mangopuré.
Stil desserterne tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer eller til de er faste.
Drys med resten af mangoternene, pynt med citronmelisse og server.
Energiindhold for hele retten:
10301 kJ / 2462 kcal
Næringsindhold pr. 100g
821 kJ / 196 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
0,4 g
Protein:
3 %
1,4 g
Kulhydrat:
27,7 %
13,4 g
Fedt:
69,3 %
15,4 g
Mere inspiration
Har du lyst til mere panna cotta - så prøv denne mere klassiske udgave.