Pære Belle Helene
7 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
Pære Belle Helene er en klassisk dessert, bestående af syltet pære, vaniljeflødeis og chokoladesauce. I denne opskrifter koges den hele pære i en sukkerlage med kanel, citron og cognac. Kombinationen af pære, is og chokoladesauce giver en skøn smagsoplevelse og ser flot ud på desserttallerknen. Pære Belle Helene er nem at lave, kan forberedes i god tid og giver helt sikkert tilfredse smil hos gæsterne.
Ingredienser
Syltede pærer
2 liter
Vand
|
|
---|---|
2 dl
Cognac
|
|
500 g
Sukker
|
|
1
Hel kanelstang
|
|
1
Citronskal (usprøjtet)
|
|
8
Store pærer eller 12 små
|
Chokoladesauce
150 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
1½ dl
Vand
|
|
2 spsk
Piskefløde
|
|
15 g
Smør
|
½ liter
Vaniljeflødeis
|
|
---|---|
Evt. citronmelisseblade
|
Sådan gør du
Syltede pærer
Chokoladesauce
Pære Belle Helene
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Har du ikke tid og lyst til at sylte pærer selv, kan du vælge at bruge en dåse med hele syltede pærer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
19179 kJ / 4584 kcal
Næringsindhold pr. 100g
426 kJ / 102 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 1,9 % | 0,5 g |
Fedt: | 17,5 % | 2 g |
Kulhydrat: | 70,6 % | 17,7 g |
Alkohol: | 10 % |
