Pariserbøf
&format=webp)
Pariserbøf er god gammeldags dansk mad, på trods af navnet. Måske hedder det pariserbøf, fordi der er franskbrød under kødet? Her en opskrift på klassisk pariserbøf med det hele og uden nymodens twist - vi behøver jo ikke at lave om på det, som virker. Klassisk pariserbøf er skøn til frokost, aftensmad, natmad - nemt, hurtigt, lækkert!
Ingredienser
Bøf
4 skiver
Franskbrød
|
|
---|---|
400 g
Hakket oksekød
|
|
50 g
Smør
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
2
Finthakkede rødløg (ca. 150 g)
|
|
---|---|
100 g
Syltede rødbeder i små tern
|
|
50 g
Kapers
|
|
20 g
Friskrevet peberrod
|
|
4
Æggeblommer
|
Pynt
Bredbladet persille
|
---|
Sådan gør du
Bøf
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Skal du lave mange pariserbøffer, kan du brune dem på panden først - og stege dem færdig i ovnen, så kan du servere til alle gæster på en gang.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7377 kJ / 1763 kcal
Næringsindhold pr. 100g
753 kJ / 180 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 24,6 % | 10,9 g |
Fedt: | 54,4 % | 11,1 g |
Kulhydrat: | 21 % | 9,3 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
