Pasta e fagioli
&format=webp)
Pasta e fagioli er en italiensk one pot pasta med bønner. En simpel ret, hvor du kan bruge rester, fx forskellige tørrede pastatyper og Parmigiano Reggiano-osteskorper. Pasta e fagioli - også kaldet pasta fasul er en meget populær ret i USA, især blandt italiensk-amerikanere, og er ofte serveret som en vinterret på grund af dens "comfort food" egenskaber. Der er mange variationer af pasta fasul afhængigt af regionen i Italien og de tilgængelige ingredienser. Det er oplagt at bruge friske krydderurter fra haven, når vi har dem - frem de for tørrede krydderurter, som er nævnt i opskriften.
Ingredienser
10 g
Smør
|
|
---|---|
2
Grofthakkede rødløg
|
|
200 g
Gulerødder i små tern
|
|
2 spsk
Tomatpuré
|
|
2 spsk
Tørrede krydderurter, fx timian, oregano og rosmarin
|
|
2 dl
Hvidvin
|
|
0,7 liter
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dåse
Flåede tomater
|
|
300 g
Tørret pasta, fx rigatoni
|
|
1 dåse
Brune bønner eller kidneybønner (ca. 240 g)
|
|
200 g
Bladselleri i skiver
|
Topping
25 g
Revet lagret havartiost, Parmigiano Reggiano eller anden revet ost
|
|
---|---|
Hakket persille
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Da pasta e fagioli er en slags resteret, kan du selvfølgelig bruge de grøntsager, du lige har. Men vær opmærksom på at forskellige grøntsager har forskellige kogetider.
At pasta e fagioli betyder pasta og bønner.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
326 kJ / 78 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,8 g |
Protein: | 3 g |
Fedt: | 1,1 g |
Kulhydrat: | 12,4 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.
