Pasta e fagioli

35 min
Arbejdstid: 15 min
Pasta e fagioli

Pasta e fagioli er en italiensk one pot pasta med bønner. En simpel ret, hvor du kan bruge rester, fx forskellige tørrede pastatyper og Parmigiano Reggiano-osteskorper. Pasta e fagioli - også kaldet pasta fasul er en meget populær ret i USA, især blandt italiensk-amerikanere, og er ofte serveret som en vinterret på grund af dens "comfort food" egenskaber. Der er mange variationer af pasta fasul afhængigt af regionen i Italien og de tilgængelige ingredienser. Det er oplagt at bruge friske krydderurter fra haven, når vi har dem - frem de for tørrede krydderurter, som er nævnt i opskriften.

Ingredienser

10 g Smør
2 Grofthakkede rødløg
200 g Gulerødder i små tern
2 spsk Tomatpuré
2 spsk Tørrede krydderurter, fx timian, oregano og rosmarin
2 dl Hvidvin
0,7 liter Grøntsagsbouillon
1 dåse Flåede tomater
300 g Tørret pasta, fx rigatoni
1 dåse Brune bønner eller kidneybønner (ca. 240 g)
200 g Bladselleri i skiver

Topping

25 g Revet lagret havartiost, Parmigiano Reggiano eller anden revet ost
Hakket persille

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og steg løg og gulerødder i ca. 3 min.
  • Tilsæt tomatpure, krydderurter og hvidvin, og lad det koge i ca. 5 min.
  • Kom bouillon, tomat og pasta i gryden og lad det koge ved svag varme til pastaen er næsten færdig - ca. 15 min.
  • Dræn bønnerne og tilsæt dem sammen med bladselleri og kog retten færdig, under omrøring - ca. 3 min.
  • Server pastaretten i gryden og drys med ost og persille.

Da pasta e fagioli er en slags resteret, kan du selvfølgelig bruge de grøntsager, du lige har. Men vær opmærksom på at forskellige grøntsager har forskellige kogetider.

At pasta e fagioli betyder pasta og bønner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8045 kJ / 1923 kcal

Næringsindhold pr. 100g

325 kJ / 78 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 15,8 % 3 g
Kulhydrat: 64,7 % 12,4 g
Fedt: 12,4 % 1,1 g
Alkohol: 7,1 %
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-e-fagioli/