Pasta med kål og gulerødder
&format=webp)
Pasta med kål og gulerødder er en rigtig vitaminbombe - skøn at spise i de kolde måneder. Pasta med kål og gulerødder er en pasta-vegetarret, som ud over grøntsagerne får smag og lækkerhed fra fløde, citron og mandler. Server pasta med kål og gulerødder, når du har lyst til pasta, som nok er lidt anderledes end den du ellers ofte får.
Ingredienser
Kål
650 g
Friske palmekålsblade eller grønkål
|
|
---|---|
3 liter
Vand
|
Pasta
3 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
---|---|
1 spsk
Groft salt
|
|
400 g
Tørret pasta, fx linguine
|
Sauce
15 g
Smør
|
|
---|---|
2
Finthakkede løg (ca. 200 g)
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Kulørt drys
50 g
Hakkede, ristede, smuttede mandler
|
|
---|---|
2
Gulerødder i små tern (ca. 150 g)
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
Sådan gør du
Kål
Pasta
Sauce
Kulørt drys
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for den friske palmekål eller grønkål kan du bruge 300 g frossen hakket grønkål.
Du kan servere stegte svampe, kogte kålpølser, stegte koteletter eller et drys revet ost til pastaen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
642 kJ / 154 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 3,8 g |
Protein: | 5,9 g |
Fedt: | 4,5 g |
Kulhydrat: | 22,1 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.
