Pasta med mandler

Pasta med mandler

30 min
Pasta med mandler er en nem og hurtig pastaret med grøntsager og cremet sennepssauce. De saltede mandler giver retten et ekstra pift. Du kan lave dine egne hjemmelavede salte mandler, men kan også sagtens købe dem, hvis det skal gå lidt stærkere. Du kan servere pasta med mandler hvis du er vegetar, men også en dag hvor den står på grøn mad, hvis I er flexitarer eller bare har lyst til pasta uden kød.

Sådan gør du

Pasta
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde.
  • Kog pastaen i ca. 2 min. Pastaen skal være mør uden at være blød.
  • Tag ca. 1 dl kogevand fra og hæld pastaen til afdrypning i et dørslag.
Grøntsagssauce
  • Skræl imens det grønne af squashene - i lange strimler (gem dem).
  • Skær den hvide del i tern (ca. 2 x 2 x 2 cm).
  • Kom den ene dl kogevand tilbage i gryden sammen med fløde, sennep, persille, salt og peber.
  • Bring blandingen i kog og vend squashtern, -strimler, gulerodsstrimler, mandler (gem evt. lidt til pynt) og den afdryppede pasta i.
  • Anret pastaretten i en stor skål og pynt evt. med mandler. Drys med persille og server straks.

Hvis du har en spiralizer til at lave squashstrimler med, kan du skære hele squashen op i strimler/spiraler.

Energiindhold for hele retten:

6448 kJ / 1541 kcal

Næringsindhold pr. 100g

304 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 15,9 % 2,9 g
Kulhydrat: 43 % 7,7 g
Fedt: 41,1 % 3,4 g
Mere inspiration

Lav dine egne hjemmelavede saltmandler.

Saltmandler
45 min
Saltmandler
(125)

Ingredienser

Pasta
4 liter Vand
4 tsk Groft salt
500 g Frisk pasta, fx fettuccine
Grøntsagssauce
2 Skyllede grønne squash (ca. 325 g)
2½ dl Madlavningsfløde
3 spsk Dijonsennep
2 dl Hakket bredbladet persille
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
5 Gulerødder i lange, tynde strimler (ca. 300 g)
75 g Grofthakkede saltede mandler
Pynt
Bredbladet persille