Pasta med mandler

Bedømmelse

(39 vurderinger)

30 min

En nem og hurtig pastaret med grøntsager og cremet sennepssauce. De saltede mandler på toppen giver retten et ekstra pift.

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 liter vand
  • 4 tsk groft salt
  • 500 g frisk pasta, fx fettuccine
  • 2 skyllede grønne squash (ca. 325 g)
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 3 spsk dijonsennep
  • 2 dl hakket bredbladet persille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 gulerødder i lange, tynde strimler (ca. 300 g)
  • 100 g grofthakkede saltede mandler

Pynt

  • bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog pastaen i ca. 2 min. Pastaen skal være mør uden at være blød. Tag ca. 1 dl kogevand fra og hæld pastaen til afdrypning i et dørslag.

Skræl imens det grønne af squashene - i lange strimler (gem dem). Skær den hvide del i tern (ca. 2 x 2 x 2 cm). Kom den ene dl kogevand tilbage i gryden sammen med fløde, sennep, persille, salt og peber. Bring blandingen i kog og vend squashtern, -strimler, gulerodsstrimler og den afdryppede pasta i.

Anret pastaretten i en stor skål og drys mandlerne på toppen. Pynt med persille og server straks.

Tip

Du kan selv lave salte mandler - se link.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,3 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde: