Paté med valnødder og korender
60+ min

Paté med valnødder og korender

Skøn paté med korender, der er en slags små rosiner opkaldt efter den græske by Korinth. Server patéen som forret eller del af en buffet.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Paté med valnødder og korender

Skøn paté med korender, der er en slags små rosiner opkaldt efter den græske by Korinth. Server patéen som forret eller del af en buffet.

Opskriften gælder for 10 personer

Paté, dagen før

  • 75 g korender (små rosiner)
  • 1 dl sød hvid portvin
  • 700 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
  • 1½ tsk groft salt
  • 1½ spsk fintrevet zittauerløg
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • 150 g valnøddekerner

Lun vindruesalat

  • 600 g halve blå og grønne vindruer uden sten
  • 1¾ liter fintstrimlet romainesalat
  • 2 spsk valnøddeolie
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 500 g landbrød

Fremgangsmåde:

Paté, dagen før

Kom korender og portvin i en skål. Lad dem trække tildækket på køkkenbordet i ca. 1 time. Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, hytteost og peber i. Rør mælken i og derefter melet. Vend valnødder og korender med portvin i og stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Kom farsen i en smurt franskbrødsform (ca. 1½ liter). Dæk formen med alufolie og bag patéen midt i ovnen. Fjern alufolien efter ca. ½ times bagning. Bag patéen færdig den sidste time. Stil patéen tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Løsn patéen i kanten med en kniv. Dyp formen i varmt vand i et kort øjeblik og vend patéen ud. Kom sky og fedt fra patéen i en gryde. Skær patéen i skiver og anret dem på et fad.

Lun vindruesalat

Bring sky og fedt i kog. Tilsæt de halve vindruer og lun dem ved jævn varme i ca. 2 min. Anret den strimlede salat på et fad. Fordel først de lune vindruer med sky på salaten og dernæst olie, salt og peber. Pynt patéfadet med lidt af salaten.

Tip

Patéen kan også serveres som forret til 20 personer.

Bagetid

Ca. 1½ time ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 21660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,5 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 43 %
Print