Perlebyg i nøddeskum

2 timer
Arbejdstid: 50 min
Perlebyg i nøddeskum

Perlebyg i nøddeskum er en ny fortolkning af risalamande hvor ris, mandler og kirsebær er skiftet ud med med perlebyg, hasselnødder og æbler marineret i æblecidereddike og rørsukker smagt til med muskatnød. Selvom perlebyg i nøddeskum smager fantastisk, så er det ikke sikkert at det lige er juleaften, den skal serveres. Julens traditioner er forskellige fra hjem til hjem, så mærk efter i din familie. Server perlebyg i nøddeskum når stemningen og traditionen byder det - for serveres bør den bestemt.

Ingredienser

1 Fed vaniljestang
½ liter Æblemost
2½ dl Perlebyg (ca. 200 g)

Perlebyg i nøddeskum

75 g Hasselnøddekerner
2 spsk Lyst rørsukker
¼ tsk Groft salt
½ liter Piskefløde

Marinerede æbler

3 dl Æblecidereddike
1 tsk Revet muskatnød
175 g Lyst rørsukker (ca. 2 dl)
4 Uskrællede røde æbler i både, fx ingrid marie (ca. 450 g)

Sådan gør du

Perlebyg

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem vaniljekornene.
  • Bring æblemosten i kog i en tykbundet gryde og tilsæt perlebyg og den flækkede vaniljestang.
  • Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til.
  • Stil kernerne tildækket i køleskabet, til de er kolde.

Perlebyg i nøddeskum

  • Rist hasselnødderne i en bradepande midt i ovnen i ca. 10 min. ved 175°.
  • Gnid nødderne i et viskestykke så de fleste skaller falder af.
  • Hak nødderne groft.
  • Rør de kolde kerner med nødder, vaniljekorn, sukker og salt.
  • Pisk fløden til et meget let skum og vend det forsigtigt i kernerne. Smag til.

Marinerede æbler

  • Kog imens eddike, muskatnød og sukker i en pande ved kraftig varme til der er ca. 2 dl sirup.
  • Vend æblebådene i og kog dem i ca. 2 min.
  • Tag æblebådene op af siruppen og server de lune, marinerede æbler på den kolde dessert.
  • Server siruppen til.

Perlebyggen kan koges dagen før.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17012 kJ / 4066 kcal

Næringsindhold pr. 100g

798 kJ / 191 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 4,2 % 2 g
Kulhydrat: 47 % 22 g
Fedt: 48,8 % 10,5 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/perlebyg-i-noddeskum/