Perlespeltsalat med grillede hvidløgsbrød

Nøglehulsmærket opskrift

Perlespeltsalat med grillede hvidløgsbrød

Bedømmelse

(30 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

En let salat med bid i - masser af grøntsager med fyld af perlespelt og hytteost. Som tilbehør sprødt hvidløgsbrød.

Ingredienser

Antal portioner
  • 240 g perlespelt (ca. 3 dl)
  • 3 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 400 g blomkål i små buketter
  • 250 g grønne asparges i korte stykker
  • 200 g optøede edamamebønner (sojabønne)

Hvidløgsbrød

  • 300 g ciabattabrød i tykke skiver
  • 1 stort pillet fed hvidløg
  • 1½ spsk olivenolie

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl speltkernerne godt. Bring vand, perlespelt og salt i kog i en gryde. Kog kernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 16 min. Lad speltperlerne køle lidt af.

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog blomkålen ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Tag låget af gryden, tilsæt asparges og edamamebønner og kog i yderligere ca. 1 min. Hæld grøntsagerne i et dørslag og brus dem over med koldt vand.

Vend de let afkølede speltkerner sammen med blomkål, asparges, bønner, persille og halvdelen af hytteosten.

Hvidløgsbrød

Grill eller rist brødskiverne på begge sider, til de er gyldne. Gnid brødet med hvidløg og pensl det med olie. Server det lune, grillede hvidløgsbrød sammen med perlespeltsalaten og resten af hytteosten.

Tip

Drys evt. fintrevet citronskal og friskkværnet peber på toppen - det smager rigtig dejligt. Salaten er god som tilbehør til grillet kød, fx nakkekoteletter eller hakkebøffer.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,9 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde: