Perlespeltsalat med grillede hvidløgsbrød

Perlespeltsalat med grillede hvidløgsbrød

30 min
En let salat med bid i - masser af grøntsager med fyld af perlespelt og hytteost. Som tilbehør sprødt hvidløgsbrød.
https://www.arla.dk/opskrifter/perlespeltsalat-med-grillede-hvidlogsbrod/

Sådan gør du

  • Skyl speltkernerne godt. Bring vand, perlespelt og salt i kog i en gryde. Kog kernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 16 min. Lad speltperlerne køle lidt af.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog blomkålen ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Tag låget af gryden, tilsæt asparges og edamamebønner og kog i yderligere ca. 1 min. Hæld grøntsagerne i et dørslag og brus dem over med koldt vand.
  • Vend de let afkølede speltkerner sammen med blomkål, asparges, bønner, persille og halvdelen af hytteosten.
Hvidløgsbrød
  • Grill eller rist brødskiverne på begge sider, til de er gyldne. Gnid brødet med hvidløg og pensl det med olie. Server det lune, grillede hvidløgsbrød sammen med perlespeltsalaten og resten af hytteosten.
Tip
  • Drys evt. fintrevet citronskal og friskkværnet peber på toppen - det smager rigtig dejligt. Salaten er god som tilbehør til grillet kød, fx nakkekoteletter eller hakkebøffer.
Energiindhold for hele retten:

10932 kJ / 2613 kcal

Næringsindhold pr. 100g

295 kJ / 71 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 21,1 % 3,7 g
Kulhydrat: 55,9 % 9,7 g
Fedt: 23 % 1,8 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

240 g Perlespelt (ca. 3 dl)
3 dl Vand
¾ tsk Groft salt
1½ liter Vand
1½ tsk Groft salt
400 g Blomkål i små buketter
250 g Grønne asparges i korte stykker
200 g Optøede edamamebønner
1½ dl Hakket bredbladet persille
450 g Hytteost
Hvidløgsbrød
300 g Ciabattabrød i tykke skiver
1 Stort pillet fed hvidløg
1½ spsk Olivenolie