Pho suppe med nudler og grønt

45 min
Pho suppe med nudler og grønt

Vietnamesisk pho er en klar, delikat og aromatisk suppe kendt for sin fine balance mellem krydderier, grønt og nudler. Suppen forkæler smagsløgene med dybe smagsnuancer og lune krydderier, som bliver frisket op af koriander, lime og chili. Kombinationen giver retten en lethed og friskhed, der gør, at den kan spises året rundt. Vores pho opskrift er en vegetarisk version med masser af smag – en let og varmende ret, der er oplagt til både hverdag og særlige anledninger.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Suppe

3 spsk Koldpresset rapsolie
4 Små fed hvidløg i tynde skiver
1 Rødløg i tynde strimler (ca. 75 g)
2 liter Grøntsagsbouillon
2½ spsk Sojasauce
1 Stykke skrællet frisk ingefær på størrelse med en valnød
1 Kanelstang
2 Stjerneanis
4 Hele nelliker
1½ tsk Korianderfrø
1 tsk Sukker
1½ tsk Groft salt

Fyld

1 Pak-choi (ca. 275 g)
150 g Tørrede risnudler i korte stykker
1 Rødløg i tynde strimler (ca. 75 g)
1 bundt Forårsløg i tynde, skrå ringe (ca. 100 g)
2 dl Frisk koriander
1 Rød chilipeber i tynde ringe
200 g Salatost i tern
1 Limefrugt i både
100 g Shiitakesvampe i skiver

Sådan gør du

Suppe

  • Lad olien blive varm i en stor gryde.
  • Svits hvidløg og rødløg ved jævn varme i ca. 3 min. (de skal ikke tage farve).
  • Tilsæt bouillon, sojasauce, ingefær, kanel og resten af krydderierne og kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
  • Si suppen og kom den tilbage i gryden.

Fyld

  • Skær den grønne top af pak-choi'en og skær det hvide i tynde strimler.
  • Kom nudlerne i den kogende suppe og rør rundt til de er bløde - det tager ca. 2 min.
  • Tag nudlerne op, fx med en sigte, og fordel dem i varme skåle sammen med de grønne blade fra pak-choi, rødløg, forårsløg, koriander, chili, salatost og limefrugtbåde.
  • Kom shiitakesvampe og det hvide fra pak-choi i suppen og kog grøntsagerne i ca. 1 min.
  • Fordel grøntsagerne i skålene, hæld suppen over og server straks - spis evt. med ske og spisepinde - eller drik suppen af skålene og spis fyldet med pinde, som man gør i Vietnam.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7551 kJ / 1805 kcal

Næringsindhold pr. 100g

234 kJ / 56 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 13,8 % 1,9 g
Fedt: 46 % 2,9 g
Kulhydrat: 40,2 % 5,5 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pho-suppe-med-nudler-og-gront/