Pho suppe med nudler og grønt
45 min
•
&format=webp)
Vietnamesisk pho er en klar, delikat og aromatisk suppe kendt for sin fine balance mellem krydderier, grønt og nudler. Suppen forkæler smagsløgene med dybe smagsnuancer og lune krydderier, som bliver frisket op af koriander, lime og chili. Kombinationen giver retten en lethed og friskhed, der gør, at den kan spises året rundt. Vores pho opskrift er en vegetarisk version med masser af smag – en let og varmende ret, der er oplagt til både hverdag og særlige anledninger.
Ingredienser
Suppe
3 spsk
Koldpresset rapsolie
|
|
---|---|
4
Små fed hvidløg i tynde skiver
|
|
1
Rødløg i tynde strimler (ca. 75 g)
|
|
2 liter
Grøntsagsbouillon
|
|
2½ spsk
Sojasauce
|
|
1
Stykke skrællet frisk ingefær på størrelse med en valnød
|
|
1
Kanelstang
|
|
2
Stjerneanis
|
|
4
Hele nelliker
|
|
1½ tsk
Korianderfrø
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Fyld
1
Pak-choi (ca. 275 g)
|
|
---|---|
150 g
Tørrede risnudler i korte stykker
|
|
1
Rødløg i tynde strimler (ca. 75 g)
|
|
1 bundt
Forårsløg i tynde, skrå ringe (ca. 100 g)
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
|
1
Rød chilipeber i tynde ringe
|
|
200 g
Salatost i tern
|
|
1
Limefrugt i både
|
|
100 g
Shiitakesvampe i skiver
|
Sådan gør du
Suppe
Fyld
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7551 kJ / 1805 kcal
Næringsindhold pr. 100g
234 kJ / 56 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 13,8 % | 1,9 g |
Fedt: | 46 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 40,2 % | 5,5 g |
Prøv flere vietnamesiske retter
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.
