Pizza med kylling og pesto
2 timer 5 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
Pizza med kylling, pesto og broccoli - prøv denne nye opskrift på en anderledes pizza med en lækker, sprød fuldkornsbund.
Ingredienser
Pizzadej
|
10 g
Gær
|
|
|---|---|
|
3 dl
Koldt vand
|
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
125 g
Fuldkornsdurummel
|
|
|
250 g
Tipo 00 hvedemel (ca. 4¼ dl)
|
Kogning af kylling
|
5 dl
Vand
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
350 g
Kyllingefilet
|
Topping
|
200 g
Groftrevet lagret cheddarost
|
|
|---|---|
|
100 g
Broccoli buketter i tynde skiver
|
|
|
2 spsk
Pinjekerner
|
|
4 spsk
Basilikumpesto
|
|
|---|---|
|
2 tsk
Tørret oregano
|
Sådan gør du
Pizzadej
Kogning af kylling
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan med fordel bage pizzaerne på en bagesten. Stil bagestenen i ovnen ca. 1 time før pizzaerne skal bages, så stenen bliver godt varm.
Lav dejen til pizzabundene dagen før og lad den koldhæve i køleskabet natten over.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
692 kJ / 165 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,7 g |
| Protein: | 9,5 g |
| Fedt: | 7,9 g |
| Kulhydrat: | 14 g |