Pizza på grill med hvidløgsmarinerede rejer

8 timer 45 min
Arbejdstid: 40 min
Pizza på grill med hvidløgsmarinerede rejer

En super lækker sprød pizza fra grillen. Med smeltet ost, og toppet med rejer marineret i hvidløg, citron og basilikum. Prøv denne opskrift på pizza med hvidløgsmarinerede rejer næste gang du skal grille.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Pizzadej - dagen før

10 g Gær
2½ dl Koldt vand
2 spsk Olivenolie
¾ tsk Groft salt
125 g Fuldkornsdurummel
250 g Tipo 00 hvedemel (ca. 4¼ dl)
50-60 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 2½ kg)
3 dl Tomatsauce, fx pizzasauce
200 g Revet mozzarellaost

Hvidløgsmarinerede rejer

300 g Afdryppede store grønlandske rejer
1½ bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 150 g)
3 Små hakkede fed hvidløg
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
1½ spsk Olivenolie
1 dl Strimlede basilikumblade
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Frisk basilikum

Sådan gør du

Pizzadej - dagen før

  • Rør gær og vand sammen i en skål.
  • Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske og lad dejen hæve tildækket i køleskabet i mindst 8 timer - gerne et døgn.
  • Fyld grillstarteren med briketterne og tænd op.
  • Fordel de varme briketter rundt langs kanten af grillen (cirkulært).
  • Læg en pizzasten på grillens rist. På gasgrill skal du bage ved højeste indstilling, direkte varme Læg låg på og lad grillen stå ca. ½ time, til stenen er godt varm.

Hvidløgsmarinerede rejer

  • Vend imens de afdryppede rejer med resten af ingredienserne og stil dem tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Rul dejen ud til 2 runde pizzabunde (a ca. 35 cm i diameter) og læg dem på bagepapir, som du klipper til, så det kun lige er under pizzaerne.
  • Smør tomatsaucen ud på de 2 bunde og fordel osten, evt. i små flade bunker.
  • Bag en pizza ad gangen på den varme sten - ca. 6 min. til bunden er sprød og gylden.
  • Smag til og fordel de hvidløgsmarinerede rejer på pizzaerne, pynt med basilikumblade og server straks.

Du kan bage pizzaerne i en ovn. Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen ved ca. 250° - varmluft. Læg pizzabundene på 2 stykker bagepapir. Træk dem over på de varme bageplader og forbag bundene øverst og nederst i ovnen, ca. 10 min., eller til de er gyldne. Tag bundene ud og fordel tomatsauce og ost. Bag pizzaerne færdige, 6-8 min. til osten er gylden og bundene er sprøde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11158 kJ / 2667 kcal

Næringsindhold pr. 100g

661 kJ / 158 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 24,5 % 9,5 g
Kulhydrat: 45,4 % 17,6 g
Fedt: 30,1 % 5,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pizza-pa-grill-med-hvidlogsmarinerede-rejer/