Pizza på grill med hvidløgsmarinerede rejer
8 timer 45 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
&format=webp)
En super lækker sprød pizza fra grillen. Med smeltet ost, og toppet med rejer marineret i hvidløg, citron og basilikum. Prøv denne opskrift på pizza med hvidløgsmarinerede rejer næste gang du skal grille.
Ingredienser
Pizzadej - dagen før
10 g
Gær
|
|
---|---|
2½ dl
Koldt vand
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
125 g
Fuldkornsdurummel
|
|
250 g
Tipo 00 hvedemel (ca. 4¼ dl)
|
50-60 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 2½ kg)
|
---|
3 dl
Tomatsauce, fx pizzasauce
|
|
---|---|
200 g
Revet mozzarellaost
|
Hvidløgsmarinerede rejer
300 g
Afdryppede store grønlandske rejer
|
|
---|---|
1½ bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 150 g)
|
|
3
Små hakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ spsk
Olivenolie
|
|
1 dl
Strimlede basilikumblade
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Frisk basilikum
|
---|
Sådan gør du
Pizzadej - dagen før
Hvidløgsmarinerede rejer
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bage pizzaerne i en ovn. Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen ved ca. 250° - varmluft. Læg pizzabundene på 2 stykker bagepapir. Træk dem over på de varme bageplader og forbag bundene øverst og nederst i ovnen, ca. 10 min., eller til de er gyldne. Tag bundene ud og fordel tomatsauce og ost. Bag pizzaerne færdige, 6-8 min. til osten er gylden og bundene er sprøde.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
267 kJ / 64 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,4 g |
Protein: | 3,8 g |
Fedt: | 2,2 g |
Kulhydrat: | 7,1 g |
