Pleskner

Pleskner

1 time
Pleskner er en dejlig klassisk småkage, som vi har givet lidt mere smag i form af limeskal og kardemomme. Pleskner er nemme at lave - dejen skal blot piskes sammen - og fordeles på bagepladen med god afstand i mellem. Hjemmelavede pleskner kan nydes hele året - og de smager herligt både med og uden limeskal og kardemomme. Prøv dig frem - måske også med at lægge 2 og 2 pleskner sammen om en creme eller lidt flødeskum?

Sådan gør du

Pleskner
  • Knus kardemommefrøene - evt. i en morter.
  • Rør flormelis, hvedemel, speltflager, kardemomme og limeskal sammen i en skål.
  • Pisk først æggehvider og derefter det smeltede smør i.
  • Fordel dejen på plader med bagepapir: Læg ca. 1 spsk dej pr. kage (med god plads omkring) og smør dejen ud til en tynd kage (ca. 8 cm i diameter).
  • Bag kagerne øverst i ovnen. Lad kagerne køle af på en bagerist.
Bagetid
  • 7-9 min. ved 175° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Smukke og velsmagende småkager - prøv dem!

Spiralsmåkager
60+ min
Spiralsmåkager
(3)
Velbekomme!
Tip

Du kan bruge stødt kardemomme - ca. 2 tsk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6479 kJ / 1549 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1588 kJ / 380 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 5,2 % 4,9 g
Kulhydrat: 45,6 % 42,6 g
Fedt: 49,2 % 21,1 g

Ingredienser

Pleskner
Kardemommekapsler - frøene herfra
20
Flormelis (ca. 2 dl)
100 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
60 g
Speltflager eller grovvalsede havregryn (ca. 1 dl)
45 g
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 spsk
Æggehvider (ca. 1 dl)
3
Smør - smeltet
100 g