Pleskner

Pleskner

1 time
Pleskner er en dejlig klassisk småkage, som vi har givet lidt mere smag i form af limeskal og kardemomme. Pleskner er nemme at lave - dejen skal blot piskes sammen - og fordeles på bagepladen med god afstand i mellem. Hjemmelavede pleskner kan nydes hele året - og de smager herligt både med og uden limeskal og kardemomme. Prøv dig frem - måske også med at lægge 2 og 2 pleskner sammen om en creme eller lidt flødeskum?
https://www.arla.dk/opskrifter/pleskner/

Sådan gør du

Bagetid:

7-9 min. ved 175° - traditionel ovn.

Pleskner
  • Knus kardemommefrøene - evt. i en morter.
  • Rør flormelis, hvedemel, speltflager, kardemomme og limeskal sammen i en skål.
  • Pisk først æggehvider og derefter det smeltede smør i.
  • Fordel dejen på plader med bagepapir: Læg ca. 1 spsk dej pr. kage (med god plads omkring) og smør dejen ud til en tynd kage (ca. 8 cm i diameter).
  • Bag kagerne øverst i ovnen. Lad kagerne køle af på en bagerist.

Du kan bruge stødt kardemomme - ca. 2 tsk.

Energiindhold for hele retten:

6479 kJ / 1549 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1588 kJ / 380 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 5,2 % 4,9 g
Kulhydrat: 45,6 % 42,6 g
Fedt: 49,2 % 21,1 g
Mere inspiration

Smukke og velsmagende småkager - prøv dem!

Spiralsmåkager
60+ min
Spiralsmåkager
(14)

Ingredienser

Pleskner
20 Kardemommekapsler - frøene herfra
100 g Flormelis (ca. 2 dl)
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
45 g Speltflager eller grovvalsede havregryn (ca. 1 dl)
2 spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
3 Æggehvider (ca. 1 dl)
100 g Smør - smeltet