Pocherede æg
&format=webp)
Det er slet ikke så svært at pochere æg - bare du har friske æg. Her får du vejledning i, hvordan det lykkes at pochere æg til perfektion. Det kræver blot en gryde, et piskeris, vand, salt og eddike - og friske æg naturligvis. Er du stadig lidt nervør for at gå i gang - så læs tippet om, hvordan du kan pochere æg i film, det er supernem metode til at lave pocheret æg, som lykkes hver gang. Så her har du to metoder, og det er slut med at spørge: "Hvordan pocherer man et æg?". Pocherede æg er bare lækre og kan bruges til meget andet end til morgenmad.
Ingredienser
Pocherede æg
1 liter
Vand
|
|
---|---|
½ dl
Eddike
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
6
Æg
|
Sådan gør du
Pocherede æg
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Sådan kan du nemt lave pocheret æg: Læg stykker husholdningsfilm ned i så mange små glas, som du vil have æg - sså filmen danner en skål nede i glassene. Smør husholdningsfilmen med lidt olie (rapsolie - eller evt. trøffelolie, hvis du ønsker smag på æggene) Slå et æg ud i hvert glas, saml filmen omkring æggene og luk æggepakkerne godt til ved at sno husholdningsfilmen rundt. Læg æggene i køleskabet til du skal pochere. Bring rigeligt vand i kog i en gryde. Kog æggepakkerne i ca. 5 min. Tag pakkerne op af vandet, lad dem dryppe af og fjern filmen efter ca. 1 min.
Server fx stegte tern af chorizopølse og stegte grønne asparges til de porcherede æg.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
134 kJ / 32 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0 g |
Protein: | 2,8 g |
Fedt: | 2,2 g |
Kulhydrat: | 0,3 g |
Du kan se mere om at koge æg i Karolines Køkkenskole.
