Pommes fondant
45 min
•
Arbejdstid: 15 min
•
Pommes fondant er en elegant og lækker kartoffel-servering. Det er bagekartofler, der skæres i lige store klodser, steges hårdt på panden og færdigtilberedes i ovnen. En flot servering fx til nytårsaften eller andre festlige lejligheder.
Ny
Ingredienser
|
4
Bagekartofler
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Olie
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
40 g
Smør
|
|
|
2
Pressede fed hvidløg
|
|
|
1 spsk
Hakket frisk timian
|
|
|
2 dl
Grøntsagsbouillon
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Der skal skæres en del af kartoflerne, hvis du vil lave flotte ens firkantede klodser af dem. Skræl evt. kartoflerne først og gem resterne til suppe, mos eller som fyld i andre retter. Du kan bruge andre krydderurter i smørret, fx rosmarin, salvie eller estragon.
Kartoflerne kan laves klar dagen før, så de bare skal i ovnen.
Næringsindhold
Energiindhold:
2748 kJ / 657 kcal
Energifordeling
| Energi | |
|---|---|
| Fiber: | 6,5 g |
| Protein: | 6,6 g |
| Fedt: | 47,3 g |
| Kulhydrat: | 52,1 g |