Porchetta i ovn

Porchetta i ovn er inspireret af den italienske rullesteg "La porchetta" . Her er opskriften på en sprød og saftig steg, der minder om en dansk flæskesteg. Porchetta i ovn er fyldt med ost, abrikoser, soltørrede tomater og friske krydderier, og den ser både flot ud og smager godt. Porchetta i ovn kan serveres som kødet på en buffet - eller som hovedret med forskelligt tilbehør efter sæson.
Ingredienser
Porchetta
1
Griseslag (ca. 2 kg)
|
|
---|---|
1½ spsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
75 g
Tørrede abrikoser i tynde strimler
|
|
4
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
1 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
½ dl
Finthakket frisk salvie
|
|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
50 g
Finthakkede soltørrede tomater
|
|
1
Finthakket skalotteløg (ca. 60 g)
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
Bomuldssnor
|
Sådan gør du
Porchetta
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Porchettaen smager dejligt til fx en salat af grønkål med æble og jordskokker eller rødkålssalat med appelsin, valnød og salatost, glaserede kartofler og rodfrugter.
Resterne kan anvendes til lækre flæskestegsburgere.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
22801 kJ / 5450 kcal
Næringsindhold pr. 100g
909 kJ / 217 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 32,1 % | 17,2 g |
Fedt: | 64,4 % | 15,8 g |
Kulhydrat: | 3,5 % | 1,9 g |
Få inspiration til hvordan du laver perfekte brunede kartofler med Karolines Køkkenskole.
