Portobellosvampe med quinoafyld

1 time
Portobellosvampe med quinoafyld

Portobellosvampe er store og nemme at have med at gøre. Her får du opskriften på en lækker grøn ret med de flotte portobellosvampe - som både er indbydende og har en fyldig smag. Portobellosvampe har fylde og umami som kød, så også ikke-vegetarer føler sig tilfredsstillet med den lækre ret, hvor både svampe og quinoa giver smag og konsistens.

Ingredienser

Portobellosvampe med quinoafyld

175 g Sort quinoa (ca. 2 dl)
4 dl Vand
½ tsk Groft salt
8 Rensede portobello svampe (ca. 600 g)
200 g Hytteost
1 Finthakket løg (ca. 100 g)
2 Små hakkede fed hvidløg
1 dl Grofthakket bredbladet persille
¾ tsk Groft salt
25 g Blødt smør
3 spsk Rasp
½ tsk Groft salt

Sellerisalat

¾ Knoldselleri i tynde stave (ca. 300 g)
1 spsk Olivenolie
1 tsk Dijonsennep
1 tsk Hvidvinseddike
¼ tsk Groft salt
1 dl Grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

200 g Ristet landbrød

Sådan gør du

Portobellosvampe med quinoafyld

  • Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte.
  • Pil forsigtigt stokkene af svampene og hak stokkene fint.
  • Bland hytteost, løg, hvidløg, persille og salt godt sammen med de hakkede stokke og den afdryppede quinoa.
  • Læg de 8 portobellosvampe, med lamellerne opad, på en plade med bagepapir.
  • Fordel quinoafyldet i svampene.
  • Bland smør, rasp og salt godt og drys det på quinoafyldet.
  • Bag portobellosvampene midt i ovnen i ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Sellerisalat

  • Hæld kogende vand over selleristavene og lad dem trække i ca. 2 min.
  • Hæld vandet fra, brus over med koldt vand og lad selleristavene dryppe af i en sigte.
  • Pisk olie, sennep, eddike og salt sammen og vend sellerien i dressingen.
  • Kom persille i og vend godt rundt. Smag til.
  • Server de bagte portobellosvampe med sellerisalat og ristet brød.

Du kan lade portobellosvampe med quinoafyld være det grønne indslag på en buffet - eller som tilbehør til kød eller fiskeretter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6439 kJ / 1539 kcal

Næringsindhold pr. 100g

306 kJ / 73 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 18,9 % 3,4 g
Kulhydrat: 52,9 % 9,5 g
Fedt: 28,2 % 2,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/portobello-svampe-med-quinoafyld/