Quesadillas i lag

45 min
Quesadillas i lag

Quesadilla i lag er en herlig mexicansk streetfood inspiret ret, som vi ser oftere og oftere her i Danmark. Quesadilla består af totillas, der lægges sammen og gratineres med ost. Her er quesadillaerne fyldt med peberfrugtblanding og kylling - og serveres med den helt uundværlige koriander i godt selskab. Quesadillas er en favorit fra det mexicanske streetfood-køkken, fordi det er både nemt og lækkert. Prøv vores opskrift på Quesadilllas med kylling og ost her.

Ingredienser

Peberfrugtblanding

10 g Smør
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
2 Små knuste fed hvidløg
2 Peberfrugter i forskellige farver (ca. 400 g)
4 Tomater i mindre stykker (ca. 400 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
10 g Smør
400 g Kyllingefilet i strimler
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Quesadillas i lag

6 Store fuldkornstortillaer (ca. 370 g)
140 g Revet mozzarellaost
1 Agurk grove stykker (ca. 300 g)
1 Rødløg i tynde halve ringe (ca. 75 g)
2 spsk Friskpresset limesaft
200 g Tomatsalsa
25 g Frisk koriander

Sådan gør du

Peberfrugtblanding

  • Lad smørret smelte i en stor pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg og hvidløg i ca. 1 min.
  • Tilsæt peberfrugter, tomater, salt og peber og svits i yderligere ca. 4 min.
  • Hæld peberfrugtblandingen i en skål og tør panden af.

Kylling

  • Lad smørret blive gyldent i panden og steg kyllingestrimlerne i ca. 3 min., drys med salt og peber.

Quesadillas i lag

  • Læg tortillaerne sammen 3 og 3 således; Læg 1 tortilla på en plade med bagepapir og fordel herpå ¼ af peberfrugtblandingen, ¼ af kyllingekødet og lidt af osten.
  • Gentag og afslut med 1 tortilla og lidt ost på toppen.
  • Gør det samme med de sidste 3 tortillaer på en anden bageplade.
  • Gratiner dem indtil osten er smeltet og gylden i ca. 5 min. ved 225° - varmluft.

Servering af quesadillas i lag

  • Læg imens agurkerne på et lille fladt fad.
  • Bland rødløg og limesaft sammen og fordel det over agurkerne.
  • Del de bagte quesadillas og server dem sammen med agurker og salsa.
  • Top det hele med friske koriander.

Du kan skrue op for styrken af smagen ved at tilsætte chili i peberfrugtblandingen - eller du kan pynte med skiver af frisk chilifrugt når du serverer quesadilla i lag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9582 kJ / 2290 kcal

Næringsindhold pr. 100g

391 kJ / 93 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 29,4 % 6,8 g
Kulhydrat: 44 % 10,1 g
Fedt: 26,6 % 2,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/quesadillas-i-lag/