Rabarberdessert

30 min
Rabarberdessert

Byd foråret indenfor med en ægte forårsbebuder. Bagte rabarber, syrnet fløde og sprødt drys - en nem og super lækker dessert.

Ingredienser

400 g Rensede vinrabarber i 1 cm skiver
175 g Sukker

Sprødt drys

75 g Hvedemel
1 spsk Sukker
50 g Smør

Syrnet fløde

¼ liter Piskefløde
1 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Sukker

Pynt

Mynteblade

Sådan gør du

Bagetid for både rabarber og smuldredej:

Ca. 15 min ved 200° - traditionel ovn.

  • Vend rabarberne sammen med sukker og kom dem i en lille bradepande.

Sprødt drys

  • Bland mel og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen løst til en smuldredej og fordel den på en plade med bagepapir.
  • Bag smulderdejen sprød i ovnen sammen med rabarberne - vend rundt et par gange under bagningen.

Syrnet fløde

  • Hæld piskefløden i en skål sammen citronsaft og sukker.
  • Pisk fløden til et let skum. Stil den tildækket i køleskabet til servering.
  • Fordel de lune rabarber, iskoldt flødeskum og det sprøde drys på 4 tallerkener. Pynt med friske mynteblade og server straks.

Kan du heller ikke få nok af rabarber? Prøv også vores Rabarber Crumble

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9784 kJ / 2338 kcal

Næringsindhold pr. 100g

993 kJ / 237 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 2,7 % 1,6 g
Kulhydrat: 46,9 % 27,4 g
Fedt: 50,4 % 13,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rabarberdessert/