Rabarbermarmelade

30 min
Rabarbermarmelade

Nem og hurtig opskrift på en dejlig nordisk-inspirereret rabarbermarmelade. Marmeladen smager lækkert - prøv den.

Ingredienser

Rabarbermarmelade

500 g Rensede vinrabarber
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1 spsk Vand
200 g Sukker (ca. 2¼ dl)

Sådan gør du

Rabarbermarmelade

  • Gør glas og låg grundigt rene ved at skolde dem. De kan derefter evt, skylles med fx atamon.
  • Skær rabarberne i mindre stykker ca. 2-3 cm.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom rabarberne i en gryde med vand, vaniljekorn og -stang og sukker. Bring det langsomt i kog ved svag varme i ca. 5 min til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af. Tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af. Tilsæt evt. lidt atamon.
  • Hæld rabarbermarmeladen på de rengjorte glas og luk dem. Opbevar kompotten på køl, hvis du ikke har brugt atamon.

Til en brunch kan du servere marmeladen i små portionssyltetøjsglas.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3773 kJ / 902 kcal

Næringsindhold pr. 100g

528 kJ / 126 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 2 % 0,6 g
Kulhydrat: 96,5 % 30 g
Fedt: 1,5 % 0,2 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rabarbermarmelade/