Rabarberroulade
&format=webp)
En skøn roulade med rabarber og flødecreme. Her får du opskriften på en frisk og festlig roulade, som med sikkerhed vil imponere dine gæster. Rouladen består af en klassisk rouladebund, bagt rabarberkompot og en flødecreme lavet på piskefløde, creme fraiche og vanilje. Det er en perfekt kombination med den søde kagebund, de syrlige rabarber og den friske og runde flødecreme. Flødecremen kan snildt laves uden creme fraiche, men det giver en dejlig og syrlig smag til cremen. Rabarberrouladen pyntes med lidt af flødecremen, ristede mandler og skovsyre.
Ingredienser
Rabarberkompot
400 g
Rabarber, skåret i 2-3 cm stykker
|
|
---|---|
125 g
Sukker
|
|
2 blade
Husblas
|
Bund
3
Æg
|
|
---|---|
120 g
Sukker
|
|
120 g
Hvedemel
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
1 spsk
Sukker
|
---|
Flødecreme
2 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
½ dl
Creme fraiche 38%
|
|
1 spsk
Flormelis
|
|
½
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
1 håndfuld
Grofthakkede, ristede mandler og lidt skovsyre
|
---|
Sådan gør du
Rabarberkompot
Bund
Flødecreme
Samling
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan sagtens udskifte rabarberkompotten med en anden kompot eller marmelade.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
944 kJ / 226 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2 g |
Protein: | 3,7 g |
Fedt: | 10,2 g |
Kulhydrat: | 29,6 g |
En skøn roulade med rabarber og flødecreme. Her får du opskriften på en frisk og festlig roulade, som med sikkerhed vil imponere dine gæster.
