Rabarbertærte med marcipan
    Rabarbertærte med marcipan har en lækker sprød bund og et blødt fyld af marcipan. I denne opskrift på tærte med rabarber giver rabarbernes syre og marcipanens sødme er en fantastisk smagskombination. Det er ikke så tit, du ser hele rabarberstængler på en tærte, men flot ser det ud. Har du ikke en aflang tærteform, så kan du korte rabarberstænglerne af og lægge dem i et mønster, der matcher formen. Tryk rabarberne lidt ned i marcipanfyldet. Server den lune eller afkølede rabarbertærte med marcipan med kold flødeskum.
Ingredienser
Tærtebund
| 
                                     
                                            
                                                    150 g
                                                Koldt smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    175 g
                                                Hvedemel (ca. 3 dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Sukker
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Sammenpisket æg
                                            
                                     
                                 | 
                                
Marcipanfyld
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    75 g
                                                Sukker (ca. ¾ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    50 g
                                                Revet marcipan
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Hvedemel
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Æg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ dl
                                                Piskefløde eller cremefraiche 18%
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    3 stilke
                                                Rensede rabarber a ca. 30 cm (ca. 100 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                
Pynt
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Flormelis
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Tilbehør
| 
                                     
                                            
                                                    2 dl
                                                Piskefløde pisket til flødeskum - eller cremefraiche 18%
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Tærtebund
Marcipanfyld
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du synes at det er svært at skære de lange rabarberstængler over ved serveringen - så kan du lægge kortere stængler på tværs af tærteformen i stedet.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1493 kJ / 357 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g | 
| Protein: | 4,3 g | 
| Fedt: | 25,1 g | 
| Kulhydrat: | 28,9 g | 
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.