Rejesalat med asparges
Sprød og lækker rejesalat med asparges. Salat med rejer er altid en succes, og når der er både asparges og hjemmelavet dressing - er der ikke et øje tørt. Denne rejesalat med asparges er virkelig hurtig, da det er asparges fra dåse vi bruger. Server rejesalat med asparges til frokost eller som forret - gerne med ristet groft brød eller rugbrød til.
Ingredienser
Dressing
|
¼ liter
Fraiche
|
|
|---|---|
|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
1 spsk
Finthakket frisk dild
|
|
|
1 tsk
Rørsukker
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Rejesalat med asparges
|
1 dåse
Hvide asparges (ca. 275 g)
|
|
|---|---|
|
200 g
Rejer frosne, optøede eller i lage
|
|
|
1¾ liter
Salat revet i grove stykker, fx grøn krølsalat og rød egeløvssalat
|
|
|
200 g
Cherrytomater i halve
|
Pynt
|
Dildkviste
|
|---|
Tilbehør
|
150 g
Ristet groft brød
|
|---|
Sådan gør du
Dressing
Rejesalat med asparges
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan vælge at bruge friske asparges - se vidoen, hvordan du ordner asparges. Vil du gerne have mere smag i dressingen, så kan du spice op med flere krydderurter og/eller tilsætte et nip cayennepeber.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
240 kJ / 57 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,5 g |
| Protein: | 4,5 g |
| Fedt: | 1,3 g |
| Kulhydrat: | 6,8 g |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.