Rejesalat som streetfood
30 min

Rejesalat som streetfood

Server din rejesalat på helt ny måde... Knasende sprød og frisk, pakket ind i dejligt lunt brød.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rejesalat som streetfood

Server din rejesalat på helt ny måde... Knasende sprød og frisk, pakket ind i dejligt lunt brød.

Antal portioner
  • 2 dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30%
  • 300 g store, pillede og kogte rejer
  • 1 æble i fine tern, fx royal gala (ca. 150 g)
  • 5 fintsnittede forårsløg (ca. 100 g)
  • 1½ dl friske korianderblade
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Syltede rødløg

  • ½ dl hvidvinseddike
  • 1 rødløg i tynde både (ca. 75 g)
  • 6 fuldkornspølsebrød - lunede (ca. 300 g)
  • 100 g mangofrugt i fine tern - gerne umoden

Fremgangsmåde:

Pisk flødefraiche til et let skum og vend det sammen med rejer, æbler og de øvrige ingredienser - gem lidt korianderblade til pynt.

Syltede rødløg

Bring eddike i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt løgene og kog dem ved kraftig varme under låg i ca. 2 min. Sigt væden fra og dup løgene tørre.

Skær de lune brød næsten igennem, og fyld dem med rejesalaten. Læg syltede rødløg og mango på toppen og pynt med friske korianderblade.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 34 %
Print