Ristaffel

Ristaffel

30 min
Ristaffel er en hyggelig ret at samles om - og børn elsker at kunne vælge sit tilbehør selv. Her serverer vi ristaffel med kylling og karry.

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene under omrøring og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  • Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
Kylling i karry
  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme men uden at det bruner.
  • Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits heri æbler og løg i ca. ½ min.
  • Tilsæt hvid mælkesauce, chiliesauce og kyllingefileter og bring saucen i kog. Kog den ved svag varme i ca. 2 min.
  • Tilsæt forårsløg og kog, stadig ved jævn varme og under omrøring, i ca. 2 min. Tilsæt salt og smag til.
Anretning
  • Kom risen og kylling i karry 2 varme skåle. Server tilbehøret i mindre skåle ved siden af.
Mere inspiration

En favorit hos børnefamilierne.

Kylling i karry
45 min
Kylling i karry
(14)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13878 kJ / 3317 kcal

Næringsindhold pr. 100g

518 kJ / 124 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 22,3 % 6,8 g
Kulhydrat: 46,6 % 14,2 g
Fedt: 31,1 % 4,4 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Vand
6 dl
Groft salt
1 tsk
Jasminris
320 g
Kylling i karry
Smør
25 g
Karry
2 tsk
Syrlige æbler i små tern
1 dl
Grofthakket zittauerløg
1 dl
½ liter
Sød chilisauce
1 spsk
Kyllingefileter i mindre stykker
4
Forårsløg i skrå skiver (ca. 25 g)
¼ bundt
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Ristet kokosmel
50 g
Peanuts
50 g
Hakkede tørrede abrikoser
50 g
Banan i skiver
150 g
Rød peberfrugt i tern
100 g
Agurk i tern
100 g