Ristaffel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(52 vurderinger)

30 min

Ristaffel er en hyggelig ret at samles om - og børn elsker at kunne vælge sit tilbehør selv.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Kylling i karry

  • 25 g smør
  • 2 tsk karry
  • 1 dl syrlige æbler i små tern
  • 1 dl grofthakket zittauerløg
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Hvid mælkesauce 4%
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 4 kyllingefileter i mindre stykker
  • 20 forårsløg i skrå skiver
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 50 g ristet kokosmel
  • 50 g peanuts
  • 50 g hakkede tørrede abrikoser
  • 150 g banan i skiver
  • 100 g rød peberfrugt i tern
  • 100 g agurk i tern

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene under omrøring og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  2. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Kylling i karry

  1. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme men uden at det bruner.
  2. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits heri æbler og løg i ca. ½ min.
  3. Tilsæt hvid mælkesauce, chiliesauce og kyllingefileter og bring saucen i kog. Kog den ved svag varme i ca. 2 min.
  4. Tilsæt forårsløg og kog, stadig ved jævn varme og under omrøring, i ca. 2 min. Tilsæt salt og smag til.

Anretning

  1. Kom risen og kylling i karry 2 varme skåle. Server tilbehøret i mindre skåle ved siden af.

Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,7 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 33 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag