Rismousse med kold appelsinsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Risalamande i fast form. Et sjovt alternativ til den klassiske servering.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Kold appelsinsauce

  • 4 appelsiner
  • 3 spsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen på langs. Hæld mælken i en tykbundet gryde sammen med ris og vaniljestang. Læg tætsluttende låg på gryden. Skru op på højeste trin. Når mælken perler let i kanten, skru ned til det lavest mulige trin for viderekogning. Kog grøden, stadig under låg, i ca. 35 min. eller til risene er møre. Rør i grøden af og til. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op af grøden. Træk den udblødte husblas op af vandet med det vand der hænger ved og smelt den i den varme grød. Rør sukker og mandler i og stil grøden til afkøling. Pisk fløden til skum, vend det i grøden og smag til. Skyl 10 portionsforme (a ca. 1½ dl) med koldt vand og fordel rismoussen heri. Stil formene tildækkede i køleskabet i mindst 3 timer.

Kold appelsinsauce

Skær 3 tynde midterskiver af den ene appelsin og skær skiverne i mindre stykker. Pres saften af resten af appelsinerne (ca. 3½ dl). Bring saft, sukker og appelsinstykker i kog i en gryde. Kog ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Tag appelsinstykkerne op og kog videre i ca. 5 min., eller til der er ca. 2 dl appelsinsauce tilbage. Læg appelsinstykkerne tilbage i saucen og smag til. Lad appelsinsaucen køle af.

Ved serveringen

Dyp skålene et kort øjeblik i meget varmt vand og vend rismoussen ud på portionstallerkener. Pynt rismoussen med enkelte appelsinstykker fra saucen og server resten af appelsinsaucen til - i små skåle.

Tips

Desserten kan tilberedes dagen før serveringen. Der kan tilberedes ½ portion dessert ekstra, hvis man blandt gæsterne har store dessertspisere. Rismousse kan også tilberedes i én stor skål. Fordel ved serveringen lidt appelsinsauce på 10 portionstallerkener og læg herpå 2 skefulde rismousse. Pynt med appelsinstykker.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,5 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: