Rismousse med kold appelsinsauce

Rismousse med kold appelsinsauce

60+ min
Risalamande i fast form. Et sjovt alternativ til den klassiske servering.

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen på langs.
  • Hæld mælken i en tykbundet gryde sammen med ris og vaniljestang. Læg tætsluttende låg på gryden.
  • Skru op på højeste trin. Når mælken perler let i kanten, skru ned til det lavest mulige trin for viderekogning. Kog grøden, stadig under låg, i ca. 35 min. eller til risene er møre. Rør i grøden af og til.
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. og tag vaniljestangen op af grøden.
  • Træk den udblødte husblas op af vandet med det vand der hænger ved og smelt den i den varme grød.
  • Rør sukker og mandler i og stil grøden til afkøling.
  • Pisk fløden til skum, vend det i grøden og smag til.
  • Skyl 6 portionsforme (a ca. 1½ dl) med koldt vand og fordel rismoussen heri. Stil formene tildækkede i køleskabet i mindst 3 timer.
Kold appelsinsauce
  • Skær 3 tynde midterskiver af den ene appelsin og skær skiverne i mindre stykker. Pres saften af resten af appelsinerne (ca. 3½ dl).
  • Bring saft, sukker og appelsinstykker i kog i en gryde. Kog ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min.
  • Tag appelsinstykkerne op og kog videre i ca. 5 min., eller til der er ca. 2 dl appelsinsauce tilbage.
  • Læg appelsinstykkerne tilbage i saucen og smag til. Lad appelsinsaucen køle af.
Ved serveringen
  • Dyp skålene et kort øjeblik i meget varmt vand og vend rismoussen ud på portionstallerkener. Pynt rismoussen med enkelte appelsinstykker fra saucen og server resten af appelsinsaucen til - i små skåle.
Mere inspiration

Her har du opskriften på den traditionelle risalamande - velkendt og tryg.

Velbekomme!
Tip

Desserten kan tilberedes dagen før serveringen. Der kan tilberedes ½ portion dessert ekstra, hvis man blandt gæsterne har store dessertspisere. Rismousse kan også tilberedes i én stor skål. Fordel ved serveringen lidt appelsinsauce på 10 portionstallerkener og læg herpå 2 skefulde rismousse. Pynt med appelsinstykker.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11260 kJ / 2691 kcal

Næringsindhold pr. 100g

575 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 8,7 % 2,9 g
Kulhydrat: 39,4 % 13,3 g
Fedt: 51,9 % 8,1 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Vaniljestang
1
Sødmælk
6 dl
Grødris (ca. 1 dl)
75 g
Husblas
3 blade
Sukker
3 spsk
Hakkede, smuttede mandler
75 g
¼ liter
Kold appelsinsauce
Økologiske appelsiner
5
Sukker
3 spsk