Risotto med asparges og mozzarella
&format=webp) 
    Risotto med asparges er en fremragende variation af den lækre italienske risotto. Den cremede risotto er en dejlig bund for forskellige grøntsager - og når det er sæson for asparges at det oplagt at følge denne opskrift, der bruger asparges' kvaliteter i udtryk og smag. Risotto med asparges og ærter er skøn vegetarisk aftensmad - særligt når grøntsagerne fås helt friske og nye. Server med godt brød.
Ingredienser
Risotto med asparges og mozzarella
| 
                                            
                                                    2
                                                Finthakkede løg
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1
                                                Finthakket, lille fed hvidløg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    20 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    300 g
                                                Risottoris (ca. 3¾ dl)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 dl
                                                Hvidvin
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2
                                                Grøntsagsbouillon terninger
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 liter
                                                Kogende vand
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    300 g
                                                Rensede grønne asparges i halve
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    20 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    150 g
                                                Mozzarellaost i tern
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    150 g
                                                Optøede frosne ærter
                                            
                                     | 
Tilbehør
| 
                                            
                                                    240 g
                                                Groft landbrød
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Risotto med asparges og mozzarella
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
VIl du gerne have en mere udpræget ostesmag i risottoen kan du udskifte mozzarellaen med fx revet parmesan.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
463 kJ / 111 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g | 
| Protein: | 3,9 g | 
| Fedt: | 3,1 g | 
| Kulhydrat: | 16,6 g | 
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    