Rødbededeller
45 min
•
&format=webp)
Rødebededeller er skønne vegetardeller med masser af smag og farve. Rødbededeller er skønne både på rugbrød, i sandwich og i madpakken - og så kan rødbededeller krydres med lige præcis dit yndlingskrydderi.
Se den {klassiske} versionIngredienser
200 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
300 g
Groftrevne rødbeder
|
|
150 g
Finvalsede havregryn (ca. 3¾ dl)
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
2
Æg
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
25 g
Smør
|
Sådan gør du
Hvis du er ude efter frikadeller, som minder lidt om dem af kød, er rødbededellerne et godt bud. Både smag og farve minder lidt om kødfrikadeller.
Du kan få 12 store rødbededeller ud af denne portion. Som udgangspunkt steger vi små deller. En plantefars er lidt mere porøs end en fars af kød, og derfor nemmere at håndtere når dellerne er små. Små deller giver også mere stegeskorpe, som er med til at give smag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6461 kJ / 1544 kcal
Næringsindhold pr. 100g
747 kJ / 178 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 18,3 % | 8 g |
Kulhydrat: | 33,2 % | 14,6 g |
Fedt: | 48,5 % | 9,8 g |
Relateret video
Rødbededeller
Rødebededeller er skønne vegetardeller med masser af smag og farve.
