Rødbededeller

45 min
Rødbededeller

Rødebededeller er skønne vegetardeller med masser af smag og farve. Rødbededeller er skønne både på rugbrød, i sandwich og i madpakken - og så kan rødbededeller krydres med lige præcis dit yndlingskrydderi.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

200 g Salatost i tern
300 g Groftrevne rødbeder
150 g Finvalsede havregryn (ca. 3¾ dl)
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
2 Æg
2 Små knuste fed hvidløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør

Sådan gør du

  • Mos osten med en gaffel.
  • Bland ost, rødbeder, havregryn og de øvrige ingredienser godt sammen til en sammenhængende fars – brug gerne hænderne.
  • Sæt farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Form halvdelen af rødbedefarsen med en ske til ca. 12 små deller og steg dem ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til.
  • Form resten af dellerne og steg dem i resten af smørret.

Hvis du er ude efter frikadeller, som minder lidt om dem af kød, er rødbededellerne et godt bud. Både smag og farve minder lidt om kødfrikadeller.

Du kan få 12 store rødbededeller ud af denne portion. Som udgangspunkt steger vi små deller. En plantefars er lidt mere porøs end en fars af kød, og derfor nemmere at håndtere når dellerne er små. Små deller giver også mere stegeskorpe, som er med til at give smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6461 kJ / 1544 kcal

Næringsindhold pr. 100g

747 kJ / 178 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 18,3 % 8 g
Kulhydrat: 33,2 % 14,6 g
Fedt: 48,5 % 9,8 g
Relateret video Rødbededeller

Rødebededeller er skønne vegetardeller med masser af smag og farve.

https://www.arla.dk/opskrifter/rodbededeller/