Rødbedetatar
Rødbedetatar er et lækkert vegetarisk alternativ til klassisk tatar - og samtidig nem at lave. Den dybe rødbedefarve, den grønne estragonmayo og de gyldne jordskokkechips ser skønne ud på tallerkenen og gør retten oplagt som forret til nytår, fest eller frokost. Gør det ekstra nemt ved at bruge færdige rodfrugtchips og røre estragonmayo med en færdig mayonnaise. Du kan også erstatte chipsene med grofthakkede, saltede mandler for ekstra knas.
Se den {klassiske} versionIngredienser
Rødbedetatar
|
4
Rødbeder (ca. 400 g)
|
|
|---|---|
|
1 dl
Finthakkede syltede rødbeder
|
|
|
1
Æble i små tern
|
|
|
1
Finthakket rødløg
|
|
|
3 spsk
Grofthakkede kapers
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Estragonmayo
|
1 dl
Estragonblade
|
|
|---|---|
|
1½ dl
Rapsolie
|
|
|
1
Æggeblomme
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
1 tsk
Eddike
|
Jordskokkechips
|
100 g
Skrubbede, uskrællede jordskokker
|
|
|---|---|
|
3 dl
Rapsolie
|
|
100 g
Salatost i tern
|
|---|
Sådan gør du
Rødbedetatar
Estragonmayo
Jordskokkechips
Rødbedetatar
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du vil servere din rødbedetatar som hovedret, laver du blot dobbelt portion af estragonmayo og serverer pommes frites til. Du kan erstatte jordskokchips med hakkede salte mandler.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1299 kJ / 311 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 2,1 g |
| Fedt: | 31,3 g |
| Kulhydrat: | 6,2 g |