Sprøde, gyldne pommes frites kræver få ingredienser, men tager lidt tid i køkkenet. Hjemmelavede pommes frites eller pomfritter (den danske version af ordet) bliver bedst, når kartoffelstavene ligger i koldt vand i to timer før tilberedningen. Herefter skal de tørres og friteres ad to omgange for at sikre, at dine pommes frites bliver helt perfekte og sprøde. Den perfekte pomme frite er sprød udenpå og blød indeni.
Lav en hjemmelavet chilimayo til de sprøde pommes frites.
Du kan fryse dine pommes frites, når de er friteret første gang. Lad dem køle helt af, inden de fryses. Kom de frosne pommes frites i frituren og steg dem til de er gyldne og sprøde.
Fritér ikke for mange pommes frites ad gangen, da de sænker temperaturen på olien - og dine pommes frites bliver ikke sprøde.
36641 kJ / 8757 kcal
1920 kJ / 459 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 1 % | 1,2 g |
Kulhydrat: | 7,8 % | 8,8 g |
Fedt: | 91,2 % | 47,3 g |