Pommes frites

Pommes frites

Tilbehør
Sprøde, gyldne pommes frites kræver få ingredienser, men tager lidt tid i køkkenet. Hjemmelavede pommes frites eller pomfritter (den danske version af ordet) bliver bedst, når kartoffelstavene ligger i koldt vand i to timer før tilberedningen. Herefter skal de tørres og friteres ad to omgange for at sikre, at dine pommes frites bliver helt perfekte og sprøde. Den perfekte pomme frite er sprød udenpå og blød indeni.
Mere inspiration

Lav en hjemmelavet chilimayo til de sprøde pommes frites.

Chilimayonnaise
15 min
Chilimayonnaise
(1)
Velbekomme!
Frysetips

Du kan fryse dine pommes frites, når de er friteret første gang. Lad dem køle helt af, inden de fryses. Kom de frosne pommes frites i frituren og steg dem til de er gyldne og sprøde.

OBS

Fritér ikke for mange pommes frites ad gangen, da de sænker temperaturen på olien - og dine pommes frites bliver ikke sprøde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8757 kJ / 8757 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1920 kJ / 459 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 22 % 1,2 g
Kulhydrat: 168 % 8,8 g
Fedt: 903 % 47,3 g

Ingredienser