Pommes frites

Pommes frites

Sprøde, gyldne pommes frites kræver få ingredienser, men tager lidt tid i køkkenet. Hjemmelavede pommes frites eller pomfritter (den danske version af ordet) bliver bedst, når kartoffelstavene ligger i koldt vand i to timer før tilberedningen. Herefter skal de tørres og friteres ad to omgange for at sikre, at dine pommes frites bliver helt perfekte og sprøde. Den perfekte pomme frite er sprød udenpå og blød indeni.
https://www.arla.dk/opskrifter/pommes-frites/

Sådan gør du

Pommes frites
  • Skær kartoflerne i stave (ca. 1 x 1 cm i tykkelsen). Læg dem i koldt vand i ca. 2 timer, skift vandet hver ½ time - dette er for at få så meget som mulig af stivelsen ud af kartoflerne. Hæld vandet fra og dup kartoflerne helt tørre i et viskestykke.
  • Hæld olien i en gryde og varm den op til ca. 180°.
  • Kom ca. ⅓ af kartoflerne i olien og friter dem i ca. 12 min. - til de er lysebrune.
  • Tag kartoflerne op og læg dem på fedtsugende papir. Friter resten af kartoflerne på samme måde.
  • Friter igen alle pommes fritterne, på én gang, inden serveringen i ca. 5 min., til de er gyldne og sprøde - skru evt. op til kraftig varme de sidste par min.
  • Kom de gyldne, sprøde pommes frites i en stor skål, vend dem godt med salt og servér.

Fritér ikke for mange pommes frites ad gangen, da de sænker temperaturen på olien - og dine pommes frites bliver ikke sprøde.

Du kan fryse dine pommes frites, når de er friteret første gang. Lad dem køle helt af, inden de fryses. Kom de frosne pommes frites i frituren og steg dem til de er gyldne og sprøde.

Energiindhold for hele retten:

36414 kJ / 8703 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1908 kJ / 456 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 0,8 % 0,9 g
Kulhydrat: 7,7 % 8,6 g
Fedt: 91,5 % 47,2 g
Mere inspiration

Lav en hjemmelavet chilimayo til de sprøde pommes frites.

Chilimayonnaise
15 min
Chilimayonnaise
(5)

Ingredienser

Pommes frites
1 kg Bagekartofler
1 liter Smagsneutral olie fx rapsolie
1½ tsk Groft salt