Squashfritter
Ny

Squashfritter

50 min
Sprøde ovnbagte squashfritter - sprøde udenpå og bløde indeni. Spis dem med en lækker hjemmelavet holiday dip, eller hvad du ellers foretrækker at dyppe dine salte snacks i. Du kan sagtens bruge andre grøntsager og give dem et spicy pift med dit yndlingskrydderi.
https://www.arla.dk/opskrifter/squashfritter/

Sådan gør du

  • Skær squashen i ca. 1 cm tykke stave.
  • Bland mel og salt i en stor skål.
  • Bland pankorasp og cheddarost i en anden stor skål.
  • Pisk æggene sammen med en gaffel i en dyb tallerken.
  • Paner squashstavene ved først at vende dem i melet, derefter i æggene og til sidst i oste-raspen. Du kan med fordel panere 2-3 squashstave ad gangen.
  • Læg de panerede stave med afstand imellem hinanden på en plade med bagepapir.
  • Bag dem i 20-25 min. i en forvarmet ovn på 200 grader - varmluft.
Holiday dip
  • Bland alle ingredienser i en skål og smag til. Pynt evt. med lidt finthakket purløg.

De sprøde fritter kan også laves med andre grøntsager, fx broccoli eller gulerødder. Lagret cheddarost kan erstattes af andre lagrede oste, fx parmigiano reggiano Skal fritterne have endnu mere smag, kan du tilsætte krydderier til melet eller pankoblandingen, fx chili, spidskommen, friske urter eller hvidløg.

Energiindhold for hele retten:

3872 kJ / 925 kcal

Næringsindhold pr. 100g

545 kJ / 130 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 20,3 % 6,5 g
Kulhydrat: 37,2 % 11,9 g
Fedt: 42,5 % 6,3 g
Mere inspiration

Flere sprøde fritter - prøv disse søde kartoffelfritter i airfryer.

Ingredienser

1 Squash
½ dl Fuldkornshvedemel eller grahamsmel
1 spsk Groft salt
2 dl Pankorasp
50 g Fintrevet lagret cheddarost
2 Æg
Holiday dip
2 dl Fraiche
2 spsk Fintsnittet purløg eller forårsløg
2 tsk Fintrevet løg
1½ spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Sukker
¾ tsk Mild paprika
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber